Nu är alla TUIs svenska resenärer hemma igen

TUIs gäster, varav 16 000 svenskar, befann sig i allt från Thailand och Spanien till Curacao och Zanzibar, men nu har alla resenärer landat i Sverige igen.



Så här skriver reseföretaget TUI om saken i ett pressmeddelande:
"Corona-pandemin har slagit hårt mot världen, på bara en natt förändrades allt. I och med att länder världen över successivt började stängas ned beslutade TUI snabbt att börja ta hem sina kunder. Efter två veckors hårt arbete är samtliga 16 000 svenska kunder hemma. Totalt har TUI tagit hem ca 200 000 kunder från olika delar av världen, vilket är den största hemtagningsoperationen i företagets historia.
Coronapandemin förändrade förutsättningarna för semesterresor på kort tid och påverkade alla delar av världen. TUIs gäster, varav 16 000 svenskar, befann sig i allt från Thailand och Spanien till Curacao och Zanzibar. På kort tid inleddes ett tätt samarbete med utrikesdepartementet för att snabbt få hem alla, såväl chartergäster som de som reser på egen hand med TUI. I morse landade de sista svenska gästerna på Arlanda. Över 30 000 nordiska gäster och totalt 200 000 europeiska gäster har nu flugits hem.  Utöver ordinarie flygavgångar sattes fyra evakueringsflyg in för att ta hem kunder från Spanien och Dominikanska republiken.

– Ett rekordsnabbt samarbete gjorde att vi på ett säkert sätt kunde få hem alla. Ett stort tack till våra förstående kunder, både de som fick sin semester avbruten men också de som hade en resa bokad men som nu får åka vid ett annat tillfälle. Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra medarbetare i norden och runt om i världen som möjliggjort hemtagandet. Säger Adam Györki, som är kommunikationschef på TUI.

TUIs medarbetare i de nordiska länderna har jobbat dygnet runt under de senaste två veckorna, totalt hanterades över 25 000 ärenden på telefon av TUIs kundtjänst samt över 6 000 frågor på sociala medier. Många gäster som aldrig kom iväg på resa väljer nu att boka om till ett senare datum.

– Vi ser att våra kunder som vi är i kontakt med vill ut och resa, det blir ännu mer tydligt när resandet begränsas precis som livet i stort. Många som hade en resa bokad till våren eller försommaren väljer nu att spendera sensommaren vid medelhavet istället. Fortsätter Adam Györki


Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer