Nyheter från TUI - efter Coronakrisen

Den tyska statsägda banken KfW och TUI AG bekräftar nu undertecknandet av det så kallade överbryggningslånet på 1,8 miljarder euro. Med andra ord, goda nyheter för TUI som också kämpar med ekonomin efter coronapandemin.



Lånet garanterades av den tyska federala regeringen den 27 mars som en del av det statliga stödprogrammet. TUIs nuvarande kreditgivare "RCF” bankkonsortium stöder KfW-lånet på av 1,8 miljarder euro till TUI: s befintliga kreditlina.

Med anledning av de olika internationella rekommendationerna mot att resa just nu på grund av Coronavirusets utbredning, valde TUI att ansöka om ett lån från den tyska statsägda banken KfW för att dämpa effekterna av pandemin till dess TUIs verksamhet kan återupptas. TUI har precis som andra resebolag valt att pausa sin flyg-, hotell- och kryssningsverksamhet tills vidare.
I ett pressmeddelande kan man nu läsa att: TUI är ett starkt bolag med starka finansiella resultat innan krisen. Det nuvarande finansiella året startade med ett starkt bokningsläge.



–Våra anställda har all rätt att vara stolta över TUIs framgångar under de senaste åren och de kan fortsätta att vara det – även efter krisen. Vi måste brygga denna oväntade globala situation vi befinner oss i. Den tyska regeringen har agerat snabbt för att stötta jobb och företag under denna ansträngda tid. Vi förbereder oss nu intensivt för när vår verksamhet kan återupptas så snart krisen är över. Vi tror starkt på att människor kommer att fortsätta vilja resa och upptäcka andra länder och kulturer i framtiden, säger Fritz Joussen Global VD, TUI.

Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer