Res i fantasin - nu när du inte kan åka iväg från Sverige

Det kommer nog dröja ett tag innan vi kan resa iväg igen över världen, eller ens utanför vår bostadsort. Men det finns mycket du kan göra därhemma i soffan...

Res i fantasin!

Även om du inte längre kan resa i praktiken så går det bra att drömma om framtida utflykter, eller bara resa bort i fantasin. När jag var liten så fantiserade jag ibland om att kliva in i en tavla och utforska världen i den. Under denna corona-epidemi finns det många museer världen över som är värda att följa på Instagram eller Facebook. Där lägger de upp bilder och filmer som berättar mer om deras berömda konstverk av olika slag.

En del av mosaik-golvet i Villa Romana del Casale.

Ni kan också hitta annat kul på nätet om platser ni drömmer om att en dag besöka. Jag kommer också att fortsätta skriva här om ställen jag har varit på runt om i världen och kan rekommendera. Här ovan ser ni en bild från det magnifika mosaikgolvet i Villa Romana del Casale i Piazza Armerina. En gammal romersk villa som man hittat på Sicilien med den mest komplexa samlingen av mosaik från romartiden, i hela landet. Ett måste om ni reser till den italienska ön!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer