Apollo lanserar resor i Sverige - nu när vi inte kan åka utomlands

Denna sommar kommer inte att bli som andra, många har fått ändra sina semesterplaner på grund av coronaviruset. Nu tänker resebyråerna och charterbolagen om och Apollo lanserar därför nya träningsresor inom Sverige.



Från och med igår (läs fredag (8/5) och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, men också både hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar charterjätten också det första nordiska Mondo Family-hotell som ska ligga naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

För under fredagen släppte Apollo Sports sommarens nya sport- och träningskalender med lokal och regional träning på flera platser runt om i Sverige. Träningskalendern är fylld av både pass och heldagar med bland annat bootcamps, cykling, löpning, yoga, swimrun och gruppträning. Träningen arrangeras i Båstad, Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm, Tylösand, Uppsala, Varberg, Västerås, Växjö, Åre och Öland. Kalendern kommer att uppdateras kontinuerligt och fler geografiska platser kommer att läggas till.



– I och med Apollo Sports framgång med att utveckla träningsresor ute i världen skulle vi förr eller senare ha tagit beslut om en etablering även i Skandinavien – och förr blev alltså redan sommaren 2020… Vi har de senaste åren arbetat strategiskt med att utveckla våra träningsresor, sporthotell och sportinstruktörer till att bli några av de bästa på marknaden. Med Apollo Sports och vårt eget hotellbrand - Powered by Playitas - har vi upplevt en stor utveckling i träningsresandet och vi ser en enorm efterfrågan. Denna vill vi vara med och möta även på hemmaplan nu när världen ser ut som den gör. Apollo Sports har ett långt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och med detta i ryggen utlovar vi högkvalitativa träningsupplevelser runt om i Sverige, säger Nina Hornewall, Kommersiell direktör på Apollo.

All träning kommer att ledas av Apollos utbildade träningsinstruktörer, utvalda samarbetspartners och träningsprofiler inom olika sporter. Vi kan väl också lägga till att träningen i sport- och träningskalendern följer samtliga direktiv från de svenska myndigheterna när det kommer till avstånd, antal deltagare och hygien för att minimera riskerna för smittspridning och inledningsvis sker all träning utomhus och utan redskap.



– Aktiv semester med vänner eller familj har aldrig varit så populärt som idag. I vår bokningsstatistik har vi kunnat se hur träningsresandet nästan fördubblats de tre senaste åren och vår kundnöjdhet är riktigt hög. Vi har massvis med kompetens och träningsglöd samlad inom Apollo och våra duktiga träningsinstruktörer bara längtar efter att få komma igång och träffa våra kunder igen så det känns fantastiskt att vi nu kan lansera träning på hemmaplan, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Apollo följer alltid utrikesdepartementets rekommendationer och reser därmed inte utomlands så länge avrådan ligger – i dagsläget till och med den 15 juni.

Ni kan läsa mer om utbudet på Apollos hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Apollo

Kommentarer