Bo flott på ett av Göteborgs mest anrika hotell

På anrika Hôtel Eggers i Göteborg har både konstnären Anders Zorn, och en hel del kungligheter och diplomater vistats genom åren. Så om du ska semestra hemma i Sverige i år så kanske du kan testa en natt i denna stad?

Ett av rummen

Här kommer då ytterligare ett hotelltips, denna gång i Göteborg. Och hotellet har verkligen en spännande historia, många emigranter som skulle med Amerikabåten bodde här under sista natten i Sverige och under den ryska revolutionen 1917 var många rum upptagna av flyktingar. Lägg där till att hotellet sägs ha varit välbesökt av spioner under andra världskriget och ni förstår att man under ett besök är i gott historiskt sällskap.


Den fina lobbyn välkomnar en genast.


Redan när man kliver in genom entrén och in till lobbyn för att checka in på det anrika Hôtel Eggers känner man att detta är en byggnad som skiljer sig från de flesta andra hotell - fall fall idag. Historiska byggnader ger en alltid en lite speciell känsla och det här hotellet har verkligen en lång historia.


Den vackra trappan.


Det är faktiskt ett av landets äldsta hotell som fortfarande är i drift. Byggnaden uppfördes på resterna av den gamla stadsmuren 1859 i samband med att järnvägsstationen byggdes alldeles bredvid. 1883 bytte hotellet namn, till nuvarande namn, och ägare, efter att Emil Eggers övertagit det från sin svärfar och genom en rejäl ny- och ombyggnation. På så vis fick Göteborg ett helt nytt exklusivt hotell som än idag väcker uppmärksamhet.

Stället ligger mitt i stan.


Hôtel Eggers är beläget mitt i centrala Göteborg är ett perfekt val för alla som vill uppleva staden och ha närhet till det mesta. Du har både shopping och nattliv runt hörnet. Rummen är lätta att trivas i då de känns personliga och har en härlig atmosfär och en både vacker och unik inredning.


Så här ser ett annat av rummen ut.


Alla rum på hotellet är individuellt inredda vilket ger en extra känsla av välkomnande och du känner dig lite utvald. Det finns olika storlekar och olika standarder men samtliga håller en hög klass och stil.  Trendigt och tidlöst på samma gång, kan man väl säga.




Det finns ett flertal paket att välja på beroende på inriktning och smak. Barnfamiljer har en spännande stad att upptäcka, även om allt inte är som det brukar på grund av corona-pandemin. För par med romantik i sikte kanske en kärleksweekend kan passa?




Restaurangen är populär även bland de som inte är gäster på hotellet och erbjuder klassiska rätter i kombination av svenska och franska smaker. Frukosten som serveras varje morgon är också mycket populär. Vi kan väl också påpeka att hotellet och restaurangen givetvis har vidtagit alla rekommenderade åtgärder med tanke på coronaviruset covid-19.




Göteborg är en spännande stad att vistas i och självklart är det viktigt att välja rätt boende. På Hôtel Eggers är det lika lätt att trivas idag som det var 1883. Ekon från förr tillsammans med vår samtid är en härlig kombination som förhöjer ens vistelse i staden.

Över hundra eleganta rum, gjorde man reklam för redan vid 1800-talets slut. 

Här ovan en annons för förr i tiden, hotellet öppnades ju redan i slutet på 1800-talet och då var det hästdroska som gällde om man ville resa med stil.

Vill ni läsa mer om hotellet hittar ni hemsidan här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder

Kommentarer