En hotellpärla för er på semester i Göteborgsområdet

Eftersom vi varken kan flyga utomlands och därför får semestra inom landet i sommar så startar jag har en liten serie med fina hotell att besöka i sitt eget närområde. Jag börjar med Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg.

Njut av både spa och sköna vyer.

Göteborg, landets näst största stad har som bekant ett fantastiskt utbud för både stora och små. På Arken Hotel & Art Garden Spa får du närhet till både hav och stad. Hotellet har också ett inbjudande spa där man låter naturen bli medelpunkten. Dessutom bjuds på vackra vyer med mäktig utsikt över den levande Älvsborgshamnen och det öppna havet.

Avkoppling för hela familjen.

Förutom upplevelsen som spaet erbjuder finns bland annat cykeluthyrning, närhet till golfbana, yoga och meditationspass och ett konstgalleri. I galleriet är det ofta nya spännande utställningar. För att betrakta konst gör att man släpper lätt känslorna loss och mår bättre efteråt.



Eller som Anna Riis, som bland annat är ansvarig för konstgalleriet på Arken Hotel & Art Garden Spa, uttrycker det:
"Konst erbjuder en motvikt till dagens högteknologiska samhälle, där vi individer alltid förväntas vara online".
Under sommarmånaderna är det sommarsalong med blandad konst som gäller.

Prova på en behandling eller en massage.

När det gäller det väldigt rymliga spa-området kan du njuta av bad i varma källor, vitaliserande vattenmassage, bastubad och vilsamma rum såväl inomhus som utomhus. Naturen, årstiderna och de fem elementen, trä, eld, jord, metall och vatten, som hela hotellet är inspirerat av, påverkar oss för balans och harmoni.



I receptionen så man möts man av diskret fågelsång och en inredning i varma jordfärger, rikligt med gröna växter och porlande vatten. Så redan här får både kropp och knopp en välbehövlig ro och man känner ett lugn nästan direkt man kliver in på hotellet.

Ett var vändor i poolen kanske?

Som tidigare nämnts är det naturen som får råda i spaet och då är det ju naturligtvis årstider som till stor del styr. Det finns ett flertal rum för avkoppling och vila har därför fått namn efter årstiderna och här finns möjlighet att själv känna efter vilken som passar en bäst just för dagen. I den varma källan, med utsikt över skärgården finns det en kall källa mitt i det varma.

Det finns givetvis plan även för barnen.

Bastar man finns det även en isbastu. I bubbelpoolen får man massage av jetstrålar och på en uppvärmd stenbänk kan man slå er ner för ett välgörande fotbad i lugn. Under sommaren är spa-avdelningen öppen för barn vilken är ett extra plus såklart för er som åker med yngre medresenärer.




Många av hotellets gäster uppskattar också den matvision som restaurangen har och som präglas av ett stort miljötänk. Här använder man sig av naturliga råvaror från väl utvalda producenter i regionen. Målet är att använda det bästa som årstiden har att erbjuda och den finns en strävan att servera grönlistad fisk, kravmärkt kött och närodlade grönsaker.

Maten är också väldigt viktig.

Kolla gärna in hemsidan en tid innan besöket för att se vad som finns på programmet. Tidigare har det bland annat erbjudits en unik tystnadsretreat som lockat många besökare och som man var tvungen att boka tidigt för att få plats på. Det kan också handla om en yogahelg eller liknande som gör gott.



Arken Hotel & Art Garden Spa ligger på Oljevägen 100 - en liten bit utanför centrala Göteborg - och de har givetvis vidtagit alla rekommenderade åtgärder för att stoppa all eventuell spridning av coronaviruset.



Ibland kan det också bara vara skönt att vila sig lite på rummet, som kan se ut så här på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Länk till hotellet hittar du här››


Av Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder

Kommentarer