Njut av blomsterprakten i Chelsea Flower Show hemma i soffan

Det blir naturligtvis inget kungligt vimmel från årets upplaga av den brittiska blomsterutställningen Chelsea Flower Show på grund av Coronapandemin. Men det hindrar inte att man kan njuta av blomsterprakten i alla fall, här berättar vi hur.

Njut av blommorna i England - i ditt eget hem.

Den årliga trädgårdsutställningen i London, RHS Chelsea Flower Show kommer detta år att inspirera trädgårdsälskare på ett helt nytt sätt – nämligen online. Årets blomsterutställning hoppas kunna hjälpa till med genom avkopplande inslag av trädgårdsarbete från 19-23 maj, med presstart en dag tidigare. Och den kommer att innehålla en mängd virtuella trädgårdsevenemang, familjevänliga aktiviteter, exklusiva rundturer och pedagogiska samtal - gratis.



Detta firande online kommer att blomstra med så kallade “trädgårdsskötselklubbar”, en mängd dagliga aktiviteter för familjer som vill bli kreativa i sin trädgård, men också hur man kan lära sig mer djupgående tekniker genom demonstrationer av planteringsbord och liknande. Det kommer också att finnas interaktiva frågestunder med RHS-rådgivare och särskilt inbjudna gäster, såväl som exklusiva rundturer till trädgårdsexperternas personliga trädgårdar.



De som skulle ha haft sina utställningsmontrar och visat upp sina fantastiska blomsterarrangemang och skapelser på plats, kan istället visa upp sina trädgårdar hemma eller sätta upp kopior av de arrangemang som skulle ha visats upp i den stora paviljongen.



Omfattningen av årets RHS Show online kommer sannolikt aldrig att upprepas, så de som vill få lite inspiration av brittisk hortikultur och trädgårdsodlingens färdigheter till sin egen vårodling bör inte missa denna fantastiska möjlighet.

Här hittar ni länken till Chelsea Flower Shows hemsida››


För att minnas förra årets Chelsea Flower Show kan ni se en film här, där ni givetvis kan ta del av alla blommor, buskar och ljuvliga trädgårdar att inspireras av, men också en hel del kändisar som vimlade bland blomsterna:



Text Agneta Nisbeth
Foto: Visit Britain och Chelsea Flower Show

Kommentarer