Även TUI satsar på en semester hemma i Sverige

Från denna sommar kan svenskarna semestra som vid Medelhavet, fast hemma i Sverige - med charterbolaget TUI - som nu inleder ett samarbete med kedjan Elite Hotels. Läs mer om vad du kan uppleva här på hemmaplan istället för i Spanien.




Vi måste nog stanna hemma i landet ett tag till på grund av corona-pandemin. Men precis som när man semestrar vid Medelhavet kan barnen nu umgås med Bamse även här i Sverige. Man kommer dessutom att känna igen sig på andra sätt om man bokar en resa med TUI i Sverige och till ett antal Elite-Hotels som denna sommar kommer att arbeta efter charterbolagets Blue Star-koncept och under temat Staycation.



– Vår ambition är att erbjuda semesterupplevelser oavsett vem man är eller vart man ska åka. Just nu tittar många familjer på att semestra i Sverige och många har bott på våra koncepthotell i exempelvis Grekland och Spanien. Nu vill vi skapa samma känsla på hemmaplan, oavsett var i Sverige man bor. Det nya upplägget med Elite Hotels är ett första steg i vad vi ser som ett långsiktigt samarbete, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.



De nio städer där Elite-hotellen nu erbjuder Blue Star-konceptet är Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm, Gävle, Sundsvall, Örnsköldsvik och Luleå. TUI kommer även att ge sina kunder andra semesterlösningar på övriga Elite-hotell i landet, men då blir det inte under Blue Star-flagg.



– Vi är väldigt glada att starta upp detta unika samarbete med TUI, världens största reseaktör. När många väljer att semestra i Sverige så känns det fantastiskt att tillsammans med TUI erbjuda uppskattade semesterupplevelser på hemmaplan. Vi är också stolta över förtroendet att vara först ut med att introducera TUI:s paradkoncept Blue Star i Norden, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Läs mer om satsningen på en semester i Sverige på TUIs hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer