Fira World Gin Day med en online-tur hos destillerierna

Nu i juni - närmare bestämt i helgen - kan ni fira med en G&T eller en pint där hemma i soffan - för nu kan ni njuta av Storbritanniens goda drycker via olika online-turer.



World Gin Day firas nämligen den 13 juni med britternas absoluta favoritdrink - en blandad gin och tonic. Föredrar ni öl så kan njuta av en perfekt pint för National Beer Day två dagar senare, till att fira engelska vinveckan med en överdådig drink, ger dessa online-turer en unik inblick i Storbritanniens historia och arv av bryggerier och vinodlare.

Här börjar vi med ett reportage från alla som tillverkar gin.



Sipsmith – Chiswick, London
Sedan det första lilla koppardestilleriet startade i London för närmare 200 år sedan, skapar Sipsmith nu ett antal prisbelönta ginsorter som levereras över hela världen. För den som gillar gin kan man gå en virtuell rundtur i dess Chiswick Distillery, en guidad tur av grundaren Sam Galsworthy och den främste gintillverkaren Jared Brown.



Aber Falls – Norra Wales
Aber Falls ligger i landets norra delar, ett av endast en handfull walesiska destillerier, ligger bara ett kort avstånd från den berömda Rhaeadr Fawr, ett pittoreskt vattenfall i Snowdonia National Park. Detta var det första destilleriet som öppnades i norra Wales sedan början av 1900-talet, och här tillverkar man flera olika typer av gin och likörer för hand med lokala ingredienser - processer som man får ta del av i en djupgående virtuell rundtur i lokalerna.



Eden Mill – St Andrews, Skottland
Eden Mill producerar ett sortiment av gin med flera olika smaker. Detta inkluderar en Golf Gin, som inspirerats av de växter som växer runt Skottlands många golfbanor längs kusten. Här kan man njuta av en informativ resa genom Eden Mills värld på en 360-graders virtuell rundtur, som går djupt in i historien som Skottlands första destilleri och bryggeri - där förutom deras prisbelönta gin även whisky och öl produceras.



Bombay Sapphire – Hampshire, England
Byggnaden för Bombay Sapphire Distillery vid Laverstoke Mill i hjärtat av Hampshire är lika imponerande som den gin de producerar, och är även känd för sitt glashus och mer än 1000-åriga historia. Platsen för kvarnen är känd sedan år 903 och det finns förteckningar om att det varit en majskvarn i Domesday Book från 1086. Därefter omvandlades platsen till ett destilleri 2014. För den som väntar på att besöka den här spännande platsen är det möjligt att gå en rundtur på nätet och rakt in i dess rika historia.


Av Agneta Nisbeth
Foto: Brittiska turistbyrån

Kommentarer