Norwegian återupptar flera flyglinjer och skapar nya regler ombord

Norwegian återupptar - precis som SAS - flera av sina flyglinjer inom kort, både inrikes och utrikes. Läs mer om var man nu flyger här och deras nya regler för att hålla smittan borta.

Flyg till Split
Nu kan ni åter flyga till Split i Kroatien.


Flygbolaget Norwegian startar nu upp 76 flyglinjer från och med första juli. Linjerna omfattar både inrikes och utrikes destinationer inom Europa. Flygbolaget säger att det här är ett resultat av en ökad efterfrågan från kunderna och att flera andra flygbolag redan har återupptagit sina flygningar i Europa. I Sverige startar Norwegian upp tre av sina inrikeslinjer och tio utrikeslinjer.  

Hit flyger Norwegian


–Många kunder har önskat att Norwegian ska börja flyga till fler destinationer än de inrikeslinjer i Norge som vi trafikerar med åtta plan. Därför har jag ett positivt besked till alla som vill resa med Norwegian i sommar. Vi återupptar flygningar till ett flertal destinationer som kunderna har efterfrågat. Nu när våra konkurrenter har kommit igång med stora delar av sitt utbud vill vi också vara med och bidra till att samhället sakta återgår till det mer normala. Vi har även infört ett flertal åtgärder för att ytterligare minska en redan låg smittorisk ombord, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.  

Norwegian


Den senaste tiden har flygbolaget haft åtta av sina flygplan i drift och de har trafikerat ett antal inrikeslinjer i Norge. Men nu sätts ytterligare plan i trafik, vilket innebär att drygt 900 piloter och kabinanställda från norska baser ska bemanna 20 plan. 

 –Jag är mycket glad över att många «Red Nose Warriors» kommer tillbaka till jobbet och upp i luften igen för att ta hand om våra kunder, fortsätter Schram.

Nya regler för resenärerna:

Ansiktsmask är obligatorisk
Användning av ansiktsmasker är nu obligatorisk för alla passagerare och besättning ombord på alla våra flygningar. Detta i linje med rekommendationer från europeiska myndigheter (EASA) som en skyddsåtgärd för att hålla alla resor säkra.

Utökad rengöring 
Utökad rengöring med extra fokus på kontaktytor. 

HEPA Luftfilter 
Flygplanen är utrustade med de senaste HEPA-luftfiltren som tar bort 99,97% av alla bakterier och virus.

Handbagage ombord 
Norwegien uppmanar dig att begränsa mängden handbagage du tar med in i kabinen och att checka in ditt bagage när det är möjligt.

 
Luleå (11 avgångar i veckan) 
Umeå (11 avgångar i veckan) 
Visby (2 avgångar i veckan) 


Oslo (7 avgångar i veckan) 
Köpenhamn (6 avgångar i veckan) 
Helsingfors (6 avgångar i veckan) 
Nice (3 avgångar i veckan) 
Chania/Kreta (1 avgång i veckan) 
Palma de Mallorca (1 avgång i veckan) 
Alicante (3 avgångar i veckan) 
Barcelona (2 avgångar i veckan) 
Malaga (4 avgångar i veckan) 
Split (1 avgång i veckan)

De kommer också att flyga till 
Göteborg
Amsterdam
Gdansk
London/Gatwick
München
Oslo
Riga


Text och foto Agneta Nisbeth samt en pressbild Norwegian




Kommentarer