Nya rutiner för säkert resande hos Ving

Alla som älskar att resa väntar bara på att få sin klarsignal, så de kan bege sig ut i världen igen. Men det måste givetvis vara ett säkert resande i spåren av Corona-pandemin.

Ving gör allt för att gästerna ska resa säkert


Vings egna undersökningar visar att det är många som längtar efter att resa igen så snart myndigheterna ger klartecken. Under tiden arbetar Ving precis som alla andra bolag i resebranschen med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå.

– Vårt största fokus är att våra resor genomförs på ett säkert och ansvarsfullt sätt utifrån våra egna och myndigheternas krav och att vi minskar risken för smittspridning. För att gästerna ska kunna känna sig trygga på sin semester med oss införs nu utökade rutiner för våra egna hotell, flygresan, transferbussar och alla andra aktiviteter som erbjuds under en semesterresa med Ving, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef Ving.

Här nedan kan du läsa om vilka utökade säkerhetsrutiner som nu finns på Vings hotell, Sunwing, Sunprime och O.B.C by Sunwing, framöver. För övriga hotell i bolagets program följs lokala myndigheters rekommendationer och krav.  



Nya säkerhetsrutiner på Vings egna hotell
Utökad djuprengöring av varje rum och uppdaterade städrutiner 
Samtliga medarbetare tränas i våra nya säkerhetsrutiner 
Säkra rutiner vid incheckning, där krav på social distansering följs genom att avskilja eller hålla avstånd mellan personal och gäster. 
Handsprit tillgänglig för gäster och personal 
Våra medarbetare håller avstånd från gäster och alla ytor ska möjliggöra och påminna om avstånd mellan gäster 
Färre antal gäster samtidigt och större avstånd mellan gäster i restauranger 
Nya serveringsrutiner - servering av mat sker antingen som á la carte (bordsservering) eller som buffé enligt gällande rekommendationer och restriktioner. 
Flexibla öppettider i restaurangen för att undvika trängsel 
Anpassning av aktiviteter och underhållning på hotellen 
Minimera kontanthantering 
Digital information via app och mail 
Utökad städning och nya rutiner kring poolområde, gym, miniland och spa



På flygen  
Även på flygen införs nya säkerhetsrutiner som följer krav från både myndigheter och EASA (The European Authority for Aviation Safety). Vings flygbolag Sunclass Airlines jobbar även nära lokala samarbetspartners på flygplatserna. I möjligaste mån ska så mycket bagage som möjligt checkas in och resenärer uppmanas att checka in via Vings app istället för över disk för att begränsa sociala kontakter på flygplatsen. Såväl passagerare som kabinbesättningen ska bära ansiktsmask, vilka finns att köpa via Airshoppen. Ombord anpassas servicen och följer de föreskrifter som gäller kring bland annat hygien. Alla Sunclass Airlines flyg är utrustade med ett sk HEPA-filter om säkerställer att 99,6 procent av alla dammpartiklar och luftburna föroreningar som virus och bakterier renas. Den konstanta luftreningen, som sker var 2-3:e minut, minimerar därmed risken för kontaminering.



Transferbussar  
Ving följer lokala myndighetskrav, vilka kan se lite olika ut för varje land, men har också egna rutiner som företaget följer som att alla ytor städas/desinficeras löpande innan nya gäster tas ombord. Passagerare måste sprita händerna innan påstigning samt bära munskydd ombord.  

Aktiviteter och utflykter  
Det är även fortsättningsvis Vings ambition att kunna erbjuda alla resenärer exempelvis båtturer, besök på marknader eller rundturer. På en del platser kommer det dock att införas vissa restriktioner gällande antal besökare och det kan även vara begränsad tillgång till vissa områden och sevärdheter. Uppdateringar om vad som gäller för respektive destination sker löpande på Ving.se. Vi följer självklart lokala myndigheters rekommendationer fullt ut för att erbjuda en så säker vistelse som möjligt.

Text Agneta Nisbth
Foto: Ving

Kommentarer