Redan i juli kan ni resa till Spanien, Grekland och Kroatien med Ving

Redan från den 25 juli svenskar åter igen resa till Medelhavet med Ving, till några av de mest populära destinationerna i Grekland, Spanien och Kroatien.




Sedan reseavrådan släpptes har företaget jobbat intensivt med att få flyg och hotell redo för nya gäster. Parallellt med detta har ett arbete gjorts med utökade säkerhetsrutiner för tryggt resande under pandemin samt generösare villkor vid nybokningar. Semesterpaket med reguljärflyg är möjligt redan från och med den 1 juli.



– Vi ser positivt på att UD lättat på reseavrådan och att länderna inom EU börjar samordna allt mer. Vi vet att det finns ett stort sug efter att resa och är glada över att nu kunna lansera vårt sommarprogram till våra mest populära destinationer och hotell som Sunwing med Lollo och Bernie eller Sunprime eller O.B.C. som är vårt designhotell för familjer. Vi lägger också stor vikt vid och har jobbat intensivt med att säkerställa utökade säkerhetsrutiner genom hela resan för ett tryggt resande ombord på våra flyg, transfers och våra hotell i förhållande till de riktlinjer som råder, säger Magnus Wikner, som är koncernchef på Ving/Vinggruppen i Norden.



De senaste månaderna har inneburit stora utmaningar för branschen där över 100 000 kunder fått sina resor inställda, bara hos Ving i Sverige. Samtidigt har företagets egen resepanel visat att det finns ett stort sug efter att resa - när restriktionerna lättar. Så därför har Ving precis som andra reseföretag infört generösare villkor för av- och ombokning för kunder som bokar nya resor.  

– Vi vill att kunderna ska känna sig trygga när de bokar en resa med Ving och villkoren innebär bland annat att våra kunder kan omboka så många gånger de vill upp till 30 dagar innan avresa. Vi såg en positiv effekt inte minst när vi nyligen släppte upp nästa års sommarresor. Det finns en stor efterfrågan att boka resor och vi ser en ökning med 50 procent inför nästa sommar jämfört med försäljningen i fjol vid samma tid för innevarande sommar, fortsätter Magnus Wikner.



Så här ser Vings sommarprogram ut 2020:
Den 25 juli går de första resorna med Ving till Mallorca, Kroatien och Parga i Grekland. Fler destination släpps sedan upp löpande under sommaren och hösten.

Spanien  
Från 25 juli: Mallorca (ARN, GOT)  
Från 2 september: Gran Canaria (ARN)  
Från 25 september: Mallorca (MMA)  Grekland  
Från 25 juli: Parga (ARN, GOT)  
Från 26 juli: Rhodos (ARN, GOT), Skiathos (ARN)  
Från 30 juli: Kreta (HER) från ARN, GOT  
Från 1 augusti: Kreta (CHQ) från ARN  
Från 12 augusti: Rhodos (UME)  
Från 3 september: Kreta (HER) från MMA

Kroatien  
Från 25 juli: Split (ARN)  

Cypern:  
Från 31 augusti: Cypern – förutsatt att man släpper på inreseförbudet för svenskar)


Av Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer