Se var du kan resa i världen med denna karta från IATA

Än så länge kan vi ju inte lämna landet, men för alla nyfikna som planerar en resa till hösten kanske denna karta från flygorganisationen IATA kan vara av intresse. Här får vi resa på alla regler som gäller vid inresa.

Kanske en dröm att resa till Kroatien?

Organisationen IATA, International Air Transport Association har nyligen skapat en interaktiv karta där du kan se till vilka länder man nu kan resa, vilka begränsningar som finns men också där det är helt stopp att komma in i landet.



Är ni nyfikna på hur läget för flygtrafiken ser ut i olika länder i dessa coronapandemi-tider så rekommenderar jag en titt in på IATA:s hemsida. Här har man nu skapat denna spännande, interaktiva, karta med jordens alla länder. Klickar man på respektive land får man upp precis vad som gäller för en eventuell inresa. Man är också mycket noga med att påpeka att kartan uppdateras hela tiden.



Så här ser det till exempel ut för Storbritannien, detta gäller för inresa i landet. Annars betyder färgen för resor in i respektive land detta: Från Mörkblått där man är totalt restriktiv mot inresor till ljusblått där restriktioner inte finns i större utsträckning. Vitt betyder att man inte har fått några klara uppgifter än.

För att komma till kartan på IATA kan ni klicka här››


Av Agneta Nisbeth
Foto: Agneta Nisbeth och Faksimil IATA

Kommentarer