Tips på utflyktsmål i Stockholm - Artipelag som åter öppnar upp inomhus

Deb spännande mötesplatsen Artipelag öppnar upp inomhus igen - för konstutställningen Signature Women - men det är precis lika härligt att vandra runt utomhus i den vackra skärgårdsmiljön.

Artipelag


Efter att de under ett antal veckor endast haft öppet utomhus på grund av Corona-pandemin, öppnar nu Artipelag upp inomhus igen. Artipelag är en mötesplats på Värmdö vid natursköna Baggensfjärden med en 20 minuters resa från Stockholm. Här hittar ni svensk design och möjligheter att äta god mat under tiden man beskådar någon intressant konstutställning. Från och med den 25 juni är öppettiderna hos Artipelag följande: torsdag till söndag kl 11–17. 

Konst på Artipelag


Detta innebär att det återigen går att besöka sommarutställningen Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen, som slog upp portarna den 8 mars. Öppningen inkluderar även designbutiken och Bådan Café & Konditori, som serverar wraps, sallader och fika.   
Att ta sig hit går lika både med bil, buss och båt. Här finns parkeringar med 350 platser, en ångbåtsbrygga för passagerarbåtar från city, en lång pontonbrygga för fritidsbåtar och SL-trafik till Artipelag dagligen, året om. 
Artipelag är beläget på Hålludden i Värmdö. Adress: Artipelagstigen 1, 134 40 Gustavsberg.

Artipelag


Artipelag följer Folkhälsomyndighetens och Visitas direktiv och rekommendationer, för att på så vis göra ett besök så säkert som möjligt. För de som helt vill undvika inomhusmiljöer går det fortsatt fint att besöka utecaféet, och alla våra besökare uppmuntras att röra sig i friska luften, få motion och njuta av omgivningarna med skulpturpark, skogsbad, växtpromenader och andra aktiviteter.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder

Kommentarer