7 av de bästa renoveringsobjekten att köpa i Italien - under 20.000 euro

Är du sugen på att köpa ett eget hus i Italien och längtar efter att sätta din egen prägel på det nya hemmet i solen så titta hit! Här har jag samlat 7 av de bästa renoveringsobjekten och inget av dem kostar mer än 20.000 euro.

Italien


Nu har jag hus-surfat igen på mäklarsajten Rightmove, här är mina senaste fynd från Italien, alla hus här kostar under 20.000 euro, men de flesta är i behov av en renovering, dock inga större jobb som att byta tak eller så, alla är beboeliga. Jag har denna gång valt att bara spana in olika hus, inte ta med några lägenheter - alla olika townhouse. 


Jag älskar att resa till Italien


För det finns väldigt mycket att välja på just nu om ni är sugna på att skaffa ett andra hem i Italien. Jag börjar med de billigaste hemmet jag hittat och går mot de som kostar mer. Glöm inte att ni måste betala skatt på huset/lägenheten och så kostar själva köpeprocessen en hel del, men det är fortfarande billigt att köpa ett hem här om ni är beredda att fixa lite själva.




Här får ni ett helt hus på 68 kvm, ett två våningars townhouse med två sovrum i regionen Abruzzo, för bara 11.000 euro. Huset har precis fått ett nytt tak och badrummet är också helt ok. Däremot finns en hel del annat att fixa innan ni kan flytta in men det kan bli en riktig pärla om ni har orken och tiden.



Huset ovan är ett två våningar stort townhouse på 90 kvm, med tre sovrum, ett badrum och en stor källare som dock behöver en rejäl översyn. Huset som kostar 14.000 euro sägs vara i ok skick men det finns mycket att göra här. Byggnaden ligger i regionen Molise och det tar runt 45 minuters bilresa österut för att resa till havet.




I samma region, Molise, finns detta betydligt mindre hus på 40 kvm och som är nyligen renoverat för bara 15.000 euro. Taket och inredningen är redan fixad här, så du behöver inte göra mycket mer än att bara flytta in och kanske bara måla om några granna väggar. På första våningen finns ett kök och vardagsrum i ett, på andra våningen ligger ett sovrum och ett badrum.



Vi stannar i den lite bortglömda regionen Molise, här finns ett hus på hela 120 kvm fördelade på tre våningar och med tre sovrum och två badrum som är till salu för bara 15.000 euro. Mycket finns att göra här, men det har mycket charm och många originaldetaljer är kvar, som underbart vackra gamla golv som det vore en skam att ta bort.



Denna gång har vi tagit oss till det soliga Kalabrien och ett annat townhouse i tre våningar på totalt 90 kvm för 17.000 euro. En av våningarna är redan renoverad, här finns ett kök med kombinerat vardagsrum samt ett sovrum och badrum. Men det finns massor att göra i källaren och på den andra våningen.



I regionen Molise finns detta charmiga townhouse i två våningar som är i ganska gott skick och renoverades 2004. Huset kostar 18.000 euro men är på bara runt 30 kvm och består av ett kök med balkong samt ett sovrum och ett badrum.  Det finns också en oinredd vind som just nu används för förvaring.



Nu över till den spännande ön Sicilien och detta nyrenoverade townhouse på tre våningar och med tre sovrum som erbjuds för bara 19.000 euro. På bottenvåningen finns ett vardagsrum, på första våningen ligger sovrum och på översta våningen ett kök och ytterligare sovrum och en terrass. Huset säljs också fullt möblerat.


Av Agneta Nisbeth
Foto: Agneta Nisbeth och faksimil Rightmove 

Kommentarer