Inte så dyrt som du tror med egen lägenhet på Capri - 8 bästa fynden här!

Jag har tidigare här på sajten berättat om husfynd du kan göra i Italien för under 20.000 euro. Så lite kostar det givetvis inte att köpa sig en lägenhet på den lyxiga ön Capri, men det är faktiskt inte fullt så dyrt som jag trodde.

Capri

Det är väl mångas dröm att få äga ett eget hem på vackra och magiska Capri, precis som den svenske läkaren och författaren Axel Munthe en gång gjorde. Idag är hans hem ett fantastiskt museum och en av öns stora sevärdheter. Nu har du själv chansen att skaffa en egen bostad på ön. För även om du naturligtvis måste vara beredd med en relativt tjock plånbok är det inte alls så astronomiskt stora siffror vi talar om här. 


De allra dyraste villorna ligger på runt 1 miljon euro, har du precis vunnit på lotto, skapat en förmögenhet på dataspel eller lyckats i Hollywood kanske detta inte är en Big deal, även om det är det för alla oss andra. Jag har i mitt sökande även hittat underbara villor som du måste punga ut med något mindre än detta, med priser runt 5 miljoner euro för att kunna köpa, men dessa tar jag inte med här i reportaget. Istället blir det lägenheter som i alla fall är möjliga att drömma om - för visst är det så, Capri är en mycket dyr ö på alla sätt. 


Capri
Capri är en magiskt vacker ö

De allra flesta villorna och lägenheterna på Capri är precis som tidigare sagt otroligt dyra, men då får man ofta ett läckert hus med havsutsikt och till och med egen pool på köpet. Men jag visar er betydligt billigare bostäder. Till att börja med en enklare liten lägenhet för under 200.000 euro, lite drygt två miljoner kronor och går sedan upp till de som kostar högst 500.000 euro, drygt 5 miljoner kronor, alla från casa.it. Mycket pengar givetvis men vad kostar inte en liten etta i Stockholms innerstad idag...


Först ut är denna lilla enrummare på 24 kvm med egen ingång från en tyst och lugn gata, det allra billigaste hemmet vi kunde hitta. Stället finns i Marina Grande, hamnen ni kommer till först med färjan. Lägenheten är nyrenoverad med blått klinkergolv och turkosa väggar, kanske ett lager vit färg där skulle passa bättre? Det finns en liten kokvrå och ett relativt stort fräscht helkaklat duschrum.



Denna fina lägenhet på 45 kvm ligger uppe i Anacapri, alldeles i centrum av den lilla staden högt på berget, där Axel Munthes Villa San Michele ligger. Priset ligger på 300.000 euro och för det får man ett litet kök, ett ganska stort vardagsrum med plats för bäddsoffa, ett badrum samt ett sovrum en halvtrappa upp på en mezzaninvåning. Stället är helt beboeligt som det är men lite fix här och där skulle nog ändå behövas.



Något dyrare är denna stora lägenhet på hela 60 kvm som finns på bottenvåningen i en fastighet som även den ligger i Marina Grande. Tänk att vakna till denna utsikt varje morgon! Här får ni ett luftigt vardagsrum, ett separat kök, ett relativt stort sovrum och ett helkaklat badrum. Priset är satt till 380.000 euro och jag skulle tro man vill uppdatera en del i lägenheten, som köket.



Här är ytterligare en lägenhet som ligger uppe i centrum av Anacapri, med nära till allt. Lägenheten som är på 60 kvm, är som framgår av bilden, helt nyrenoverad och färdig att flytta in i. Den består av ett kombinerat vardagsrum och kök med plats för ett stort bod, två badrum och två sovrum, ett stort med plats för en dubbelsäng och ett lite mindre. Priset är satt till 380.000 euro. Gott om plats finns, men inte så mycket dagsljus.



Denna lägenhet på 40 kvm ligger uppe centralt i Anacapri och är också helt nyrenoverad och färdig att flytta in i. Här får man en öppen planlösning med ett kök och vardagsrum i ett med plats för bäddsoffa om man så önskar. Det finns också ett badrum och ett sovrum som ligger en halvtrappa upp med plats för dubbelsäng. Priset är satt till 385.000 euro.


Om ni köper denna nyrenoverade lägenhet får ni lite längre att vandra för att komma hem, 15 minuter tar det att gå från centrum av Capri stad. Stället ligger högt upp i bergen, nära ruinen som en gång var romaren Tiberius palats. Här har jag valt två olika bilder att visa er, en på utsikten här ovan och en på själva fastigheten nedan.


Här får du en egen trädgård/uteplats i form av terrasser, ett vardagsrum, ett separat kök och ett sovrum samt ett alldeles nyrenoverat badrum. Lägenheten som är på 50 kvm inkluderar även den läckra takterrassen med plats för solstolar och en underbar utsikt. Priset är på 410.000 euro.



För 440.000 euro får du denna rejäla lägenhet på 60 kvm i Capri stad med underbar panoramautsikt över havet. Se bara på utsikten från sovrummet och den rymliga terrassen utanför - helt underbart! Här erbjuds ett stort vardagsrum, ett separat kök, ett stort sovrum och ett badrum, samt en helt ljuvlig terrass med plats för bord och stolar. Kan tänka mig att en liten ommålning och uppdatering av av stället vore på sin plats.



Eller så har vi denna fräscha lägenhet på markplan i Capri stad med en stor uteplats där det finns ett litet utomhuskök med grill för trevliga middagar utomhus. Priset är satt till 460.000 euro och för det får man ett stort vardagsrum, ett kök och ett badrum på bottenvåningen samt den stora uteplatsen som ni ser på bilden, en trappa upp ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare ett badrum.



Jag kan sedan avsluta med denna faksimil med de riktigt dyra husen på Capri - de som är utom räckhåll för de allra flesta av oss på jorden. Så även om de lägenheter jag visar i reportaget inte är direkt billiga så kanske de ändå känns ok med tanke på vad man annars får betala för att bo här... 

Jag själv har tyvärr inte råd med någon av dessa bostäder jag visat, men som sagt drömma kan man alltid! 

Ni kan själva läsa mer om alla lägenheter och hur på Casa.it här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Agneta Nisbteh och mäklarsajten casa.it

Kommentarer