Så kommer man resa med Scandorama och Ölvemarks till hösten

Så här kommer nu bussresorna hos företagen Ölvemarks och Scandorama att genomföras nu till hösten - i spåren av  Covid-19.

Scandorama buss


De bägge gruppreseföretagen Scandorama och Ölvemarks har nu organiserat sig inför hösten, så här kommer de att arrangera sina bussresor inför framtiden. De skriver följande på sin hemsida: 
"Under sensommaren och hösten kommer gruppstorlekarna att vara begränsade så att rekommenderade avstånd inom bussen kan bibehållas. I buss av standardstorlek (med 48 säten) innebär detta att gruppen inte blir större än 20-25 personer. Följaktligen har du och ditt ressällskap ledigt säte såväl framför, bakom som vid sidan om dig när du reser, oavsett det gäller resan till destinationen, de dagliga rundreseetapperna eller under utflykter som genomförs under resan." 

Ölvemarks buss

                        
Jag har själv rest med bägge företagen och fått många fina minnen från mina rundturer. Jag tog en flyg och bussresa runt i Portugal och Spanien med Ölvemarks och så en rundtur med flyg och buss i fyra länder i mellersta Europa med Scandorama, vi besökte då Ungern, Österrike, Tjeckien och Slovakien.

Bägge bolagen har nu väntat med sina resor - precis som alla andra i spåren av coronaviruset - tills länderna i Europa har öppnat upp sig igen för turism. Men nu är det åter dags att packa resväskan. Bolagen Scandorama och Ölvemarks skriver vidare:
"Normalt använder vi ett rotationssystem under resorna men inte under rådande omständigheter. Den plats du/ni väljer i början av resan behåller du/ni under hela resan. Vidare rengörs bussarna noga på daglig basis. Du som resenär har ett stort individuellt ansvar. Vi förväntar oss i linje med myndighets-rekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Tvätta händer frekvent med tvål och vatten, använd handsprit och nys/hosta i armvecket i förekommande fall. Om du inte känner dig helt frisk vid resans start så förväntar vi oss att du avbokar din resa. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Bussarna är utrustade med toaletter men dessa bör användas sparsamt i den mån det är möjligt. Under resvägen stannar vi mer frekvent än normalt på ställen där det finns möjlighet till toalettbesök." 


av Agneta Nisbeth
Foto. Scandorama och Ölvemarks

Kommentarer