TUI inför nu Covid Care för sina resenärer

Charterjätten TUI vill att resan ska kännas tryggare för sina gäster och inför nu något som de kallat Covid Care. Läs mer om detta här.



Det har nu blivit allt fler som längtar ut att resa igen och charterbolagen gör allt för att deras gäster ska våga ta flyget ut i Europa under sommaren och hösten. Det här gör TUI för att locka tillbaka sina kunder. 
Så här skriver de nu på sin hemsida:
"Utöver Paketreselagen och vårt egna TUI Trygghetspaket inför vi nu ytterligare åtgärder – unika för oss - för att du ska kunna boka din resa och börja uppleva världen igen på ett så tryggt sätt som möjligt. Alla åtgärder nedan ingår automatiskt utan kostnad för alla resenärer oavsett när du bokade din resa och för alla paketresor med charterflyg fram till den 31/12 2020".  

– Reslusten är tillbaka. Just nu adderar vi nya flighter för alla våra kunder som längtar efter solen. Vi förstår att många har frågor kring vad de behöver ha i åtanke då de reser utomlands. Vi har vidtagit extra åtgärder för att säkerställa en säker och bekväm resa. Nu tar vi nästa steg och utvidgar vårt säkerhetslöfte med en trygghetsservice. Så att våra kunder kan njuta av sin resa med oss. Det är viktigt att våra kunder känner att vi tar hand om dem oavsett vad som händer, säger Jessica Enbacka. VD på TUI.



Detta innebär följande för bolagets gäster; 
"Samtliga gäster som reser med TUI fram till 31 december 2020 är automatiskt berättigade till medicinsk undersökning/assistans på destinationen, om de konstateras ha COVID-19. TUI ansvarar dessutom för kostnaden av testet och flyger dig hem ifall du behöver medicinsk vård - under förutsättning att gällande villkor uppfylls". 
TUI skriver vidare:
"Om du bedöms behöva sitta i karantän står TUI för eventuella extra kostnader som en förlängd vistelse och ändrad hemresa medför.  Om du testas positivt för COVID-19 innan avresa får du boka om din resa utan extra kostnader. Ordinarie övriga villkor gäller och det är viktigt att du har en reseförsäkring innan avresa som täcker övriga delar av din resa". 

Försäljningen i Sverige tar fart. I linje med den ökade efterfrågan på sommarresor till bland annat Grekland och Spanien ökar även efterfrågan på säkra och trygga resor. TUI vill möta den nya tiden vi reser i genom att erbjuda alla kunder som reser under 2020 en speciellt framtagen trygghetsservice, ”COVID Care”. En service som gäller vid insjuknande i COVID-19.

Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer