Ving satsar på framtiden - snart lyfter första flygen mot Europa

Snart är det åter dags för Vings gäster att resa utomlands - på lördagen den 25 juli lyfter de första flygen med Sunclass mot Medelhavet. För precis som flera andra bolag längtar man givetvis att sätta igång igen.

Ocean Beach Club på Kreta


I dagarna blev det klart med ett omfattande refinansieringspaket som ska ge Vinggruppen en ny kraft att utveckla sitt företag inför framtiden. Nordic Leisure Travel Group, även kallad Vinggruppen, fortsätter satsa vidare. Efter fyra månaders stillastående blev det i dagarna klart med ett omfattande kapitaltillskott som skapar en stark grund att stå på i satsningen på att fortsätta utveckla företaget för framtiden tillsammans med ägarna, Petter Stordalens Strawberry Group, Altor och TDR skriver Ving i ett pressmeddelande. 

Samtidigt lättar reserestriktionerna över hela Europa och den 25 juli lyfter de första Sunclass-flygen mot Medelhavet igen efter flera månader av ovisshet kring resandet i sommar. Då öppnar på nytt destinationer som Mallorca, Kreta, Rhodos och Kroatien.

– Snart börjar vi åter skapa nya minnen tillsammans med våra gäster. Det känns oerhört bra att vi har finansiering på plats och kan blicka framåt och fortsätta utveckla våra starka hotellkoncept ytterligare efter våra gästers önskemål. Och bygga vidare på vår position som den ledande och mest hållbara arrangören av semesterresor i Norden. Nu kan vi återigen lägga all kraft på att ge våra gäster de bästa veckorna på året, säger Magnus Wikner, vd för Vinggruppen. 

I mitten på juni släppte Ving resorna till sommaren 2021 till försäljning och bokningarna för nästa sommar har redan ökat med drygt 100 procent om man jämför med samma vecka i fjol. Det finns tydligen också ett ökat intresse för resor till kommande vinter.  

Res med Ving


– Vi ser en stor uppdämd efterfrågan på resor och som nordens ledande semesterföretag så planerar vi nu för att komma igång igen den 25:e juli, och då göra det med extra stort fokus på en trygg och säker resa för våra gäster. Med vår långa erfarenhet och en rad nya säkerhetsrutiner ska våra gäster kunna känna sig trygga och omhändertagna när de reser med oss, fortsätter Magnus Wikner.  

Men med tusentals inställda resor är det naturligtvis också många som väntat på återbetalning, något som Vings vd nu tar upp i pressmeddelandet.  

– Många kunder har fått vänta länge på återbetalning av inställda resor. Men nu är den största puckeln passerad i återbetalningen av inställda resor och vi kan öka takten och betala tillbaka snabbare, vilket känns mycket bra, avslutar Magnus Wikner.   

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer