Albatros satsar också på resor i Stockholm - som en rundvandring på Djurgården

 Varför inte vandra runt den vackra Kungliga Djurgården i Stockholm? Nu kan du följa med på reseföretaget Albatros senaste Sverige-satsning där du kan njuta av en italiensk picknick och en sångstund ute i det fria.


Eftersom företaget Albatros - som annars anordnar gruppresor världen över - sett hur COVID-19 påverkat deras verksamhet så har även de börjat med att arrangera resor inom landet. Som denna rundtur i en charmig del av vår huvudstad. 

Den auktoriserade Stockholmsguiden Ulrika Thorén Rios bjuder på en skön vandring genom ett somrigt Djurgården, tillsammans med gruppen. Här vankas både klassiska höjdpunkter och okända anekdoter - bakom de många eleganta fasaderna och historiska byggnaderna döljer sig nämligen historier om både skandalprinsessor, den ryska revolutionen och Bernadottefamiljens första skilsmässa. 

"Vi lär oss mer om Catalinaffären under kalla kriget, det tragiska ödet bakom Nordiska museets grundare, Strindbergs och Bellmans Djurgården – och mycket mer…!" skriver resebyrån Albatros på sin hemsida.


Dagen börjar vid Blå Porten och avrundas vid Bellmansbysten där man också kan njuta av en matlåda fylld med italienska delikatesser och en förfriskning efter stadsvandringen. Men inte nog med det, Albatros alldeles egen skönsjungande Johanna Picano leder en sångstund av härliga allsångsfavoriter.  

Albatros skriver också om säkerheten rörande Coronaviruset: "På den här vandringen är vi noga med att hålla avstånd. För att kunna göra det använder vi oss av hörlurar så att alla kan höra ordentligt, även om vi håller avstånd från varandra. Alla får sin mat i separata matlådor. "

Läs mer på Albatros hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Albatros

Kommentarer