Bo som en prins på Dumfries House i Skottland

 Är ni sugen på att bo hos prins Charles? Nu kan ni faktiskt stanna över natten i något av gästrummen på Dumfries House eller hyra en egen lägenhet på området.


Kanske är det mitt skotska blod som får mig att längta iväg till Storbritannien och då naturligtvis speciellt till Skottland. Tror att det blir en resa över dit när allt det här COVID-19 eländet är över. Vore verkligen spännande att bo just här också, på prins Charles egen "estate". 



På Dumfries House Lodges hemsida får vi veta att man erbjuder sina gäster en femstjärnig miljö i det vackra landskapet och trädgården. Själva byggnaden är från 1750 och det ligger bara några få meter från själva Dumfries House där prins Charles och makan Camilla brukar tillbringa sina semestrar.



Det finns också ett snyggt café i det gamla vagnslidret där man kan slå sig ner - både utomhus och inomhus - för en lättare lunch eller bara ta en kopp te eller kaffe med hembakta kakor. Något som kanske kan passa perfekt för den som inte valt att stanna över natten. 



Givetvis kan man också besöka prins Charles fina bostad Dumfries House under en organiserad tur som som tyvärr är inställda just nu i dessa corona-tider. Här finns annars mycket att se, som unik konst men också en helt unik kollektion av möbler från den berömde finsnickaren  på 1700-talet, Thomas Chippendale, som nu är värda en förmögenhet.



Ni kan se en film här ovan från 2010 om hur det pampiga huset Dumfries House precis hade renoverats av prins Charles. Men numera kan man inte bara kan besöka det som gäst under dagen och få vandra runt i salarna och dricka te på caféet - det går också att stanna över natten på deras fina Bed and Breakfast som dock inte öppnats när filmen gjorts.

Ni kan själva läsa mer om Dumfries House på deras hemsida här››

Här kan ni se en nyare film från själva hotellverksamheten››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Dumfries House


Kommentarer