Fyra fina tips för en resa till Tyskland

 Det finns mycket att se i vårt södra grannland Tyskland, vare sig man väljer att flyga dit eller helt enkelt tar färjan över. Här följer fyra fina tips på saker att upptäcka.

Jag tycker nog att Tyskland är lite av ett underskattat turistland, har själv varit på rundtur där många gånger, inte bara på genomfart ner till södra Europa. Och jag har alltid tyckt att landet bjuder på så mycket i fråga om natur och kultur. 

Ett slott byggt av kärlek 

Här något för alla som älskar att besöka vackra och pampiga slott. Det är den 14 april 1857: Kung George V av Hannover skänker Schloss Marienburg till sin maka – men slottet förblir obebott under lång tid. Men idag har den nygotiska slottsbyggnaden väckts upp ur sin törnrosasömn och under de guidade slottsturerna får du beträda de välbevarade rummen.

Läs mer om slottet på dess hemsida - länk här››

Äventyr och avkoppling i Vadehavet 

Föredrar ni en häftig naturupplevelse passar säkert detta, Vadehavet är nämligen ett unikt naturlandskap. Två gånger om dagen genomgår detta enorma tidvattensområde sin förändring och vid lågvatten kan du vandra på Nordsjöns botten och upptäcka musslor, sandmaskar och knubbsälar. Du kan till och med tillbringa natten här på vissa av öarna som till exempel Hallig Hooge tar emot gäster.

Läs mer om Vadehavet här››

Tysklands mest populära semesterväg sedan 1950 

Att besöka städer har också sin charm under semestern. Borgar, korsvirkeshus och spår från romartiden, på Tysklands allra mest populära semesterrutt firar man nu 70-årsjubileum år 2020. Den drygt 400 km långa "romantiska vägen" Romantische Straße tar dig från Würzburg till Füssen i Allgäu genom 29 historiska orter och rakt in i det förflutna. Längs vägen väntar till och med en meteoritkrater men också tillfällen att strosa i vackra små städer, äta gott och shoppa lite.



Du kan själv se en film här ovan, från Youtube,  som berättar om området längs denna romantiska väg med anrika spår.


Ut i det vilda i skogen Bayerischer Wald 

Vill du vandra eller cykla under resan går det givetvis också bra. Bayerns nationalpark är det största skogsreservatet i Tyskland och här hälsas du god natt av både bergsuvar och uttrar. Du kan både vandra, cykla och utforska detta vilda bergsområde där skogsbruket sedan decennier har lagts i träda.

Läs mer om skogen här››

Text Agneta Nisbeth

Foto Tyska turistbyrån

Kommentarer