Nya regler för den som vill resa till Grekland

 Nu har det blivit viss förändringar för den som vill resa över till Grekland i sommar - charterbolaget Apollo har snabbt hakat på och precis lagt ut ett meddelande till alla resenärer på sin hemsida. 


Grekland har nu skärpt kravet på svenska turister som vill komma in i landet. De tvingas visa ett negativt coronatest och detta test får inte heller vara över 72 timmar gammalt för kunna släppas in i landet, skriver Reuters. Det nya kravet gäller från nästa vecka, närmare bestämt på måndag den 17 augusti. 

Så här skriver Apollo nu på sin hemsida - apropå att Grekland under måndagen har infört nya regler vid inresa till landet: 

"Grekiska myndigheter har den 10/8 meddelat att svenskar från och med den 17/8 och tillsvidare behöver visa upp ett negativt PCR-test (test för pågående covid-19-infektion) vid inresa i Grekland. Då vi nyligen fått informationen behöver vi lite tid på oss att undersöka mer exakt vad detta innebär för oss och våra kunder. Så snart vi vet mer kontaktar vi dig med avresa till Grekland under 2020 via mail för ytterligare information.  Var även uppmärksam på de krav på inresehandlingar som krävs för dig som reser till Grekland, Kroatien, Spanien eller Cypern."

Ni kan läsa mer på Apollos hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto. Apollo.

Kommentarer