Och sommaren bara fortsätter här hos mig i Knivsta

 Det har verkligen varit en alldeles fantastisk sommar, med värme och sol men även lite regn då och då för att ge naturen vad den behöver. Och det ser inte ut som hösten är på väg ännu, även om det just nu är lite mulet och har öst ner regn under helgen.


Solen skiner just nu och det är en klar och härlig luft ute efter allt regn vi fått de senaste dagarna, men än är det inte höst. Även om temperaturen ute inte är lika hög som för några veckor sedan. Men något bad här i sjön Valloxen i närheten blir det inte för mig just nu, trots att det ser både vackert och inbjudande ut.



Men vad gör väl ett par moln för skillnad, det är härligt att vara ute nu även om solen inte skiner hela tiden. Dessutom har jag ju något av "en sol" planterad i trädgården, en liten solros som jag kan njuta av mulna och regniga dagar som vi nyligen haft här på landet, till naturens stora glädje.



Varje dag tar jag mig några promenader i omgivningarna och det finns så mycket att titta på. Jag tar också ofta fram min mobil för att ta lite bilder på både natur och djur. Tidigt i morse såg jag två stycken harar utanför mitt sovrumsfönster som försökte äta något gott i min trädgård men bilderna blev tyvärr inte så bra så ni får nöja mer med dessa naturbilder istället.



En annan morgon när jag vaknade denna vecka såg det ut så här, helt dimmigt men också väldigt fuktigt och varmt. Det har verkligen varit en helt otrolig sommar, så jag ska verkligen inte klaga på att jag inte kunnat resa iväg utomlands detta år. Naturen omkring mig har varit och är helt ljuvlig under sommaren, det grönskar som aldrig förr och min trädgård är fortfarande full av rosor och andra blommor. Men man måste vattna rabatterna två gånger om dagen för att växterna inte ska dö ut. Fast det är ändå inte så bedrövligt torrt att gräsmattorna blivit bruna och förstörda som för något år sedan. 


sommardimma


Det har också varit skördetider här hos mig i Knivsta, säden på fälten har åter tröskats och tagits om hand för att bli till mjöl och andra nyttigheter. Lika vackert och häftigt att beskåda varje år.  Värmen håller i sig och solen fortsätter att skina över oss också, det känns verkligen som man vore utomlands i södra Europa. Jag är dessutom så lyckligt lottad att jag inte måste återvända till arbetet denna höst och pendla till jobbet - något som tog minst tre timmar om dagen tur och retur. Jag är väldigt tacksam för att  slippa pendla i dessa corona-tider.  


skörd


Men jag saknar ändå lite känslan av att planera en ny resa och få åka iväg för nya upplevelser någon annanstans. I år blir det inte så, jag stannar hemma även om jag saknar mitt älskade Italien. Och jag håller ut - hela hösten och framöver, tills det är säkert för mig att resa igen. Smittan har ju inte stannat av än vare sig i Sverige eller resten av Europa, igår torsdag hade vi i här i landet hela 399 nya fall av Corona tyvärr. 


Jag i Italien 1984


Men det hindrar mig inte att rota bland mina gamla fotografier och minnas andra resor jag gjort genom tiderna. Som denna bild här ovan, taget på en resa till Italien 1984, på någon badort utanför Rom i Ostia-området. Minns att vi hade det hur kul som helst, men vad är det för färgglad outfit jag har på mig?

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer