Äntligen är det äppeltider

 Det är så härligt att åter kunna få plocka äpplen i min trädgård, förra året kom ju tyvärr inte några överhuvudtaget.

äpplen

Jag tror att det var frosten som dödade alla äppelblommor förra året, så jag blev då utan äpplen helt och hållet. Men detta år ser det onekligen ut att bli massor att ta hand om. Vissa är redan mogna men några av dem, mina vinteräpplen, ska få sitta kvar på träden ett litet tag till. Jag återkommer med bilder från själva skörden, även om jag givetvis plockat massor redan för att göra äppelkaka och annat gott. Och naturligtvis är de alla odlade helt utan några bekämpningsmedel eller liknande, helt "organic".


solros


Det är också väldigt härligt väder just nu här i Knivsta-trakten, precis idag regnar det visserligen igen, men igår sken solen och luften var så där härligt klar och frisk. Jag ville därför ge en liten sol till er, i form av denna fina solros som växer mitt i en rosenbuske. Vi ger fåglarna frön varje dag under vintern, bland annat just solrosfrön, så detta är väl resultatet av att fågel tappade sin godbit i rabatten.


Östuna


Precis som vanligt har jag också varit ute på mina dagliga vandringar i naturen, som här i trakten runt mig. Jag blickar här ner mot ån som går här utanför och som en gång var mer av en sjö eller fred flod där vikingaskeppen gick på sin tid, det är den så kallade Långhundraleden, även om jag nu bor i Östuna församling.


Långhundraleden

Här ovan en bild till på Långhundraleden, kanske ser ni var ån går nu, det andra gröna strecket på bilden, precis innan trädet och det gröna fältet i fjärran. En å som man fortfarande kan ta sig in till Uppsala på, om det finns tillräckligt med vatten i den förstås. Ni ser också att åkern precis blivit plöjd så det doftar så där härligt av lera i luften.




Ville också visa er hur mina vilda bin passar på att dricka lite vatten i mitt lilla fågelbad, som dock numera bara är till för trädgårdens vilda bin. Inga andra vågar sig väl hit länge...

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer