Drömresan för alla fans av Game of Thrones - unik rundresa på Irland

Scandorama har nu fixat den ultimata resan för alla Game of Thrones-fans, där får ni sex spännande dagar på Irland 2021 i den populära seriens fotspår.


Resa till Irland

Ni som följer mig här vet att jag älskar att åka med på rundresor som de olika gruppresebolagen anordnar, jag har skrivit om flera av mina upplevelser med dem här. Jag kommer att försöka leta fram de mest spännande och lite annorlunda resorna med de olika bolagen här. 

Denna gång är det en resa med Scandorama som avgår i april nästa år, till Irland.  Precis som vi den magiska serien Game of Thrones kommer resan att ta er runt på den gröna ön Irland för att uppleva miljöer som i Game of Thrones. 



För alla fans av serien är det givetvis spännande att se var detta spelats in och ännu en gång påminnas om karaktärer, platser och handling. Man flyger från vald flygplats till Dublin där en reseledare hämtar upp en för att sedan påbörja denna sex dagar långa rundresa. 

Gudarnas heliga plats

Första stopp är Hill of Tara – mer känt som Temair in Gaeilge – här sägs 142 kungar regerat i förhistorisk och historisk tid. I den forntida mytologin var Temair gudarnas heliga plats och ingången till ”Den Andra Världen”. Nästa stopp är Belfast och den som önskar kan följa med till Titanic Quarter där det berömda skeppet en gång föddes. Här övernattar man man också från dag 1 till 5. 



Efter frukost hämtas man av Master at Arms William, som för en till Slottet Winterfell, som är "Home of the house of Stark" där gruppen hälsas välkomna vid slottsporten och får alla en autentisk GOT-klädsel, som man får behålla under hela vistelsen i Game of Thrones värld. Förmiddagen på Winterfell startar med en fascinerande tur genom slottet. Efter instruktioner får man testa samma bågskyttebana som användes vid inspelningen av GoT:s första säsong. 

Titta på falkar

Under eftermiddagen åker alla över till Audley’s Castle där man bland annat får se falkjakt – eller falkenering – under medeltiden bedrevs denna jakt i Irland på liknande sätt som GoT. Dag tre inleds som vanligt med en frukost och att Master of Arms William tar alla ut på en ny odyssé av platser i Game of Thrones, bland annat till The Monastic Abbey – ruinerna av klosterkyrkan där man krönte ”the King in the North”.



Dag fyra blir får man uppleva den norra kustens vilda och oländiga filmlandskap, där guiden visar de bästa platserna som Dragonstone och Giants Causeway. Dag fem blir det till och packa väskan för att nu ska man vidare söderut mot Dublin där man lovar över sista natten, men får givetvis också en rundtur i staden. Här besöker man de georgianska kvarteren, paradgatan O’Connell Street och den gröna oasen Phonix Park. Turen avslutas vid Guinness Storehouse, där de som önskar gå med in kan lära sig mer om den irländska ölen och naturligtvis smaka på den... På kvällen finns ytterligare en utflykt för de "törstiga", till Jamesons Distillery. Dag sex blir det frukost och sedan avresa mot flygplatsen.


I priset på 12.890 kr/person för resan - Games of Thrones Irland med Scandorama - ingår förutom själva resan; fem övernattningar i delat dubbelrum, fem frukostar, tre luncher och en middag.

Text Agneta Nisbeth

Foto: Scandorama

Kommentarer