Färgsprakande höstprogram hos Norrvikens Trädgårdar i Båstad

Nu närmar sig en färgsprakande höst på Norrvikens Trädgårdar i Båstad. Så säsongen är inte över än för den populära turistattraktionen i södra Sverige, nu väntar flera spännande utställningar.


Norrvikens trädgårdar

På Norrvikens trädgårdar som ligger på Kattviksvägen 233 i Båstad har man njutit av den fina sommaren tillsammans med sina besökare. Familjer har mötts över generationer, äldre har strosat i avskildhet, små barn har stojat i trädgården, luncher har serverats och sedan avnjutits i restaurangen och utställningarna har inspirerat gammal som ung. Och allt har kunnat genomföras på ett säkert vis i dessa Corona-tider.

–Vi ställdes inför en situation i våras som vi, precis som alla andra, aldrig någonsin kunde föreställa oss, då bröllop, event och arrangemang flyttades fram eller ställdes in. Med detta till trots har vi ökat besöksantalet med 50% mot föregående år. Hemester och ändrade vanor har öppnat upp möjligheten för oss att nå helt nya målgrupper och tack vare en fantastisk personal har vi kunnat välkomna varje gäst på bästa vis. En extra kvittens fick vi via TripAdvisors utmärkelse Traveller's choice 2020”, säger Camilla Berthilsson, VD på Norrvikens trädgårdar.




Samtidigt som säsongen förlängs bjuder Norrvikens trädgårdar i Skåne in till nya utställningar och aktiviteter. Under höstlovet står barnen i fokus då det bjuds in till spökvandring i parken och höstskoj i Hasses glada trädgård. I Norrvikens butik finner man inredningsdetaljer och unika antikviteter utvalda av Laserow. Och så kan man givetvis njuta av en varm choklad i Chocolaterian eller lättare lunch om det passar bättre.

– Med vetskapen om naturens kraft och mångas intresse av att fortsätta besöka Norrvikens trädgårdar, även under hösten, har vi beslutat att förlänga säsongen och välkomnar våra besökare under hela oktober, fortsätter Camilla Berthilsson.


Kort information om utställningarna 3 oktober – 1 november 

Äpplen, Abelin och kärleken i Erikshus 

Rudolf Abelin var en respekterad och prisbelönt pomolog med stora planer. I denna utställning lyfts just äpplet och vi får lära oss mer om Abelin och äpplet, denna mytomspunna och älskade frukt. Utställningen är gjord av Eva Canebro. 

Höst i Victoriahuset i Victoriahuset 

Se hur eleverna på Apelrydsskolan tolkat hösten i sin fotokonst. Här varvas fotografier med vackra äppeldekorationer. 

Nutid möter dåtid i Villa Abelin 

Fotograf Lena Evertsson fick i uppdrag att tolka tidsepoken renässansen på Norrvikens vis. Ta del av hennes underbara bilder i Villa Abelin. 

Världen i en trädgård - i glaspaviljongerna intill Victoriahuset 

En personlig beskrivning och porträttering av grundaren Rudolf Abelin och hans verk och leverne. Öppnade redan mitten av maj och pågår fram till 1 november. Passa på och upptäck Abelin genom utställningsproducenten Eva Canebros nyfikna ögon. 

Hasses glada trädgård: - Den 3, 4, 28 och 31 oktober 

Hasse Andersson och Monika Forsberg är på plats den 3 och 4 samt 28 och 31 oktober med ”Äppel, Päppel”. Det blir ett äppelkalas med musik och lek tillsammans med barnen. 


Läs mer på Norrvikens hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norrvikens Trädgårdar/Pressbilder

Kommentarer