Fira jul i Dalarna med Scandorama och Rolfs

 Flera av företagen som arbetar med buss- och rundresor i Europa och resten av världen har nu tagit fram allt fler resor hemma i Sverige - även runt jul. Här är två olika alternativ på julresor till Dalarna med Rolfs Flyg & Buss samt Scandorama.


Jag har tittat lite närmare på vad buss- och gruppresebolagen har planerat inför julen, nu när många funderar på var de ska fira årets stora familjehelg detta konstiga Covid-19 år. Det finns säkert många som ännu inte vill eller kan resa utomlands, men man kan ju alltid fira julen i Sverige - och resa iväg på en bussresa upp till Dalarna.



Rolfs Flyg & Buss har en fyra dagars bussresa till Dalarna under julhelgen som de kallar Julfirande i Mora - Stämningsfull juli Dalarna. Här bor man på Hotell Kung Gösta i Mora i tre nätter, då ingår tre frukostar, en lunch, två middagar och ett julbord. Man får också följa med på julotta i Mora kyrka om man så vill och orkar och så blir det en tur till den natursköna Orsasjön. Hotellet har också en egen relaxavdelning med pool och bastu som man kan nyttja. Det hela kostar från 5.675 kr. per person i delat dubbelrum



Med Scandorama kan man också resa med buss upp till Dalarna under fyra dagar under just julhelgen, på Jul i Dalarna 2020. Här får man tre övernattningar på Hotell Villa Långbers i Tällberg, en julkaffe, tre frukostar, en tvårätters middag, ett julbord, en buffé med gröt och skinka, ett litet julbord och en tre rätters middag. På julafton är det midnattsgudstjänst i Tällbergs bystuga för de som vill och juldagens morgon blir det julotta i Leksands kyrka. Det hela kostar från 8.900 kronor per person i delat dubbelrum.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Rolfs och Scandorama

Kommentarer