Jag drar ut på en skogspromenad i höstsolen

 Nu har det blivit så där härligt färgglatt i naturen, förra veckan tog jag en liten promenad här ute på landet en dag då solen sken och skogen visade upp sin allra bästa sida.


Min skog

Det är så härligt att känna den där doften av jord och fuktig mossa, våta löv och tallbarr. Det fanns ingen svamp men vad gjorde det, jag fick en härlig promenad i skogen och på vägarna häromkring i Knivsta-trakten. Man andas liksom lite lättare i skogen ch det är inte nödvändigt att ta en längre promenad rakt in i skogen om ni, som jag, har svårt att hitta ut då...


höstlöv

Löven är också förvandlade - de är röda och så färgsprakande att man inte behöver något filter alls på bilderna för att få dem att lysa. Skulle egentligen villa ta in en kvist men vet att de inte varar länge i en vass alla fall, och de är vackrast ute i naturen. Var ni än bor, passa på att ta en liten höstpromenad, det gör gott för själen. 


Träd

Här ovan en bild från ett annan tillfälle förra veckan då det mest regnat hela dagen, det är också en härlig känsla att vandra ute i naturen då. Nu idag har snart de flesta löv fallit ner redan från några av dessa pampiga träd. Det verkligen höst i luften och när jag vaknade i morse låg åter dimman tät. Hoppas ni alla får en fin vecka som vanligt!!


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer