Laga läckra zucchini-plättar med skagenröra på kräftstjärtar

 Vill ni ha ett tips på den perfekta kvällsmaten till helgen? Här kommer i alla fall mitt eget recept på zucchini-plättar med läcker röra.


Zucchini-Plättar


Jag säger det på en gång, jag är inte en som väger upp varje ingrediens supernoga, jag lagar alltid mat på känn, inte efter mått. Vilket gör att ni kanske blir lite förvirrade av mitt recept, men gör som jag testa er fram, det blir aldrig fel om det smakar gott. Detta är ett recept för fyra personer, men det är mest tänkt som en smårätt att äta till fredagsmyset, inte något du blir supermätt på.

Du behöver för fyra personer:

Till plättarna

2 stora zucchini

1 gul lök

1 ask med philadelphiaost 

2-3 dl ströbröd

1-2 dl riven parmesan eller liknande ost

Salt och peppar samt olivolja för pannan


Till röran

1 burk med skalade kräftstjärtar

1 dl majonnäs 

1/2 dl hackad gräslök

Salt och peppar (jag brukar också använda siracha i såsen för lite extra sting)

Rostad lök efter smak


Gör så här

Börja med röran; låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda sedan allt med resten av ingredienserna och låt stå för att få lite smak.

Riv zucchinin på deum grova sidan av rivjärnet, tillsätt salt och låt stå ett tag. Krama sedan ur vattnet från den rivna zucchinin så inte allt blir onödigt vått och tillsätt sedan den finhackade löken. Blanda i de bägge ostarna och tillsätt ströbröd samt peppar till smeten - se till att den inte är allt för lös. Det är bra att låta stå en stund så ströbrödet sväller något, men det gör heller inget om smeten blir lite lös den smakar ju bra i alla fall. Stek dem sedan på bägge sidor så de får lite färg, det går ganska fort.

Lägg sedan upp allt på tallrikar och klicka lite röra på och dekorera med rostad lök - sedan är det bara att njuta!


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer