Längtar till Thailand och Krabi för bad i landets största pool

Nu när jag inte kan resa iväg till mitt älskade Thailand så får jag minnas resor jag gjort, som till Klong Muang en bit utanför Krabi dit jag rest två gånger för att besöka ett av mina favorithotell med en gigantisk pool.


Krabi i Thailand

 
Det är få hotell som jag fastnat för så mycket som just detta underbara ställe en bit utanför Krabi, med Thailands allra största pool, Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort. Det ligger vackert precis vid en strand i Klong Muang. Hotellet som är inrett i kolonialstil är inte bara vackert utan väldigt stillsamt, här kan man verkligen koppla av, både kropp och själ. 


Hotel Sofitel Krabi

Jag har vandrat i hotellets trädgård massor av gånger och blir lycklig av minnet än idag. Det finns något alldeles speciellt med detta ställe. Vill man ha nöjen och hålligång är detta inte platsen för er, här finns inte så mycket att göra, vare sig inom hotellkomplexet eller i närheten. Men det tar bara 20 minuter in till Ao Nang om man vill se mer rörelse.


Sofitel Krabi


Hotellrummen är alltid välstädade och prydliga, här bor man bra på alla sätt. Varje morgon brukar jag ge mig iväg till gymmet för gratis yoga, då går man genom dessa vackra hotellkorridorer, halvt i det fria som ni ser på bilden ovan. Jag reste hit bägge gångerna med TUI, charter direkt till Krabi och sedan taxi till hotellet och tillbaka till flygplatsen. Två veckor bägge gångerna och jag betalade heller inte så mycket som koman kanske tror.


Hotel Sofitel Krabi

Det är ett stort hotell med egen golfbana, man har också lite service på stranden nedanför med solstolar och handdukar. Men ska man bada här rekommenderas badskor, för det är lite vassa stenar i vattnet. Det är också stora skillnader mellan ebb och flod så kanske inte den perfekta stranden för mysiga bad, men det finns andra strandbitar inte så långt från hotellet som är mycket finare. 


Hotel Sofitel Krabi

Men jag stannade ändå mest vid hotellets enorma pool som är på hela 7000 kvm, så det finns alltid gott om utrymme för ett bad här. Och numera finns även olika delar av poolen för den som har barn och ungdomar som vill plaska och leka och en del för den som bara vill ha stillhet. Du kan simma i timmar här, verkligen helt underbart!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer