Lite höst i luften denna vecka

 Nu börjar träden redan att skifta färg, lika vackert varje år men också en påminnelse om vad som väntar i form av höst och sedan vinter. Fast lite sommarkänsla finns det ändå kvar här i Knivsta.


Sjön Valloxen

Egentligen älskar jag hösten även om den påminner mig om att snart är vintern och kylan här igen, jag är som bekant allt annat en en fan av det kalla vintervädret. Men ok, naturen är vacker året om, även om det är snö ute. Men en sak i sänder, än så länge är det lite sommarkänsla kvar här i Knivsta, i alla fall vissa dagar när solen skiner och man inte behöver ta på sig någon varmare jacka. På bilden ovan ser ni den vackra sjön Valloxen som ligger bara 8 minuters resa från mitt hem.


höstlöv


En del löv har - som ni ser här ovan på bilden - redan börjat att bli gula (och röda på sina ställen) här hemma hos mig på landet. Just dessa gula löv kommer från en liten lind som växer i trädgården, det är nästan magiskt att titta upp så här genom lövverket en solig dag, man blir genast på ett bra humör! Denna vecka har det dock mest varit regn och mulet, men det gör inget. Än så länge är det i alla fall ganska varmt utomhus.

Hoppas ni alla får en fin dag och så småningom också helg, för tänk det har ju redan blivit torsdag, vad tog veckan vägen?!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer