Det enkla är ofta det allra godaste, jag älskar till exempel att laga och äta spaghetti aglio, olio e peperoncino. Här får ni receptet...
Än har jag inga planer på att flyga över till Italien, även om jag längtar dit varje dag. Men jag lagar i alla fall mycket italiensk mat härhemma i väntan på att pandemin ska lugna ner sig något. Jag lagar ofta denna superenkla pastarätt med bara tre ingredienser förutom själva pastan, spaghetti aglio, olio e peperoncino, det vill säga spaghetti med vitlök, olja och chilipeppar.
Här kommer därför en beskrivning på hur ni själva kan göra denna perfekta vardagsrätt - jag lagar det själv på en höft så därför har jag tagit detta recept från företaget Zeta.
Du behöver:
400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
3-5 vitlöksklyftor tunt skivade
1 röd chilipeppar tunt skivad
6 msk Extra jungfruolivolja Classico
2 msk bladpersilja hackad - kan uteslutas om så önskas
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
Fräs vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills vitlöken börjar få färg men utan att den blir bränd.
Blanda ner den nykokta pastan i pannan och smaksätt med salt och peppar. Och om man så vill, lite finhackad bladpersilja.
Kan serveras tillsammans med parmesan för extra smak - men italienarna har inte för tradition att servera denna rätt med riven ost.
Läs mer om receptet på Zetas hemsida här››
Av Agneta Nisbeth/samt recept Zeta
Foto: Zeta
Kommentarer
Skicka en kommentar