Nu får du åter resa till Storbritannien

 Utrikesdepartementet har under måndagen släppt på reserestriktionerna till Storbritannien - så nu kan du åter ta en pint på en pub eller resa runt på den brittiska landsbygden. 


Peak District I England

Nu kan du äntligen resa tillbaka till Storbritannien, som här på bilden till det natursköna området Peak District i Derbyshire. 

Nationalparken Peak District som ligger närmast Manchester är fullmatad med dramatiska landskap med höga hedplatåer. Om du reser längre söderut i parken hittar du ett mångskiftande landskap med kullar och dalar som är fantastiskt för fotvandring. Här finns också charmiga byar och livliga marknadsstäder. Du kan också besöka några av landets finaste herrgårdar, till exempel storslagna Haddon Hall i Tudor-stil och Chatsworth House.



Men det går lika bra att njuta av en pint eller ett glas vin på någon av landets alla pubar och barer, eller varför inte bara äta en god Fish & Chips någonstans i landet... Jag längtar iväg, gör inte du?

Om du planerar en resa så tänk ändå på att lokala bestämmelser och krav på karantän kan komma att ändras, även med ganska kort varsel. Så här skriver nu UD på sin hemsida rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts,

UD har precis beslutat följande:  

"Från och med den 14 september 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Storbritannien. (UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike." 

De skriver vidare om resor till andra länder som också kan vara bra att veta:

"För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet* förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 23 september 2020. UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till övriga länder utanför EU,EES samt Schengenområdet, till och med den 15 november 2020."

Detta beslut gäller alltjämt.  *Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Slovakien och Slovenien.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Britain 

Kommentarer