Nu har vädret slagit om och hösten känns i luften

Nu börjar det kännas som sommaren går mot sitt slut i alla fall, efter en underbar tid med sol och värme har temperaturerna krupit neråt och vädret har slagit om. 


traktor

I början av veckan var det åter dags för jordbrukarna att plöja åkrarna runt omkring mig, ett säkert tecken på att sommaren går mot sitt slut. Det var så härligt att se dem bruka jorden och känna doften av fuktig lera som nyligen vänts upp av en traktor och plog. Då var det också ett riktigt fint väder med sol, men senare under veckan har det mest regnat och varit lite kyligt.


åker


Det känns verkligen att vädret har slagit om, nu är vi ändå inne i september så det är heller inte så konstigt alls. Riktigt kallt är det inte än på något sätt, men nätterna är kyliga och regnet har som sagt öst ner flera dagar den här veckan. Det är onekligen skönt att slippa vattna i mina rabatter som jag tvingats göra hela sommaren, det kan jag i alla fall säga om vädret just nu.


busshållplats


Det är inte så ofta jag ger mig iväg från hemmet i dessa dagar, annat än för att handla i Knivsta och göra andra ärenden där i min lilla "stad". Då tar jag alltid bilen som verkligen är ett måste har ute på landet, men det finns faktiskt två busshållplatser här ute hos mig att välja på och man kan dessutom åka både till Knivsta och in mot Uppsala, med ett byte. Men bussarna går inte så ofta så de passar tyvärr inte mig just nu.


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer