Nu satsar SkiStar även på sommarturism

SkiStar satsar nu också på en sommarsäsong 2021 - det blir den största satsningen i bolagets 45-åriga historia. Det ökade intresset att vistas i fjällen året runt visar att "hemestertrenden" är tydligen här för att stanna. 



Många vill på olika sätt vara aktiva på semestern tillsammans med familj och vänner - det gör att SkiStar nu satsar på ett komplement till alla skidresor som de annars är kända för. Nu lanserar de SkiStar Sports & Adventures. Vi får via ett pressmeddelande veta att bolaget knyter till till sig sportstjärneparen Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson samt Emil och Anna Jönsson Haag som ambassadörer för det nya semesterkonceptet.

– På SkiStar vill vi främja en aktiv livsstil och naturupplevelser för alla och att umgås genom fysisk aktivitet på semestern tillsammans med familj och vänner. Med SkiStar Sports & Adventures vill vi inte bara fokusera på välmående och folkhälsa på vintern med alpin skidåkning utan också kunna komplettera med att erbjuda kompletta fjällupplevelser på sommaren med naturen i fokus, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.


Det finns mycket att göra i fjällen under sommaren

SkiStar Sports & Adventures erbjuder därför sommaraktiviteter som en padellektion eller en löptur på fjället, ett äventyr i höghöjdsbanan, lek i pumptrackbanan eller varför inte en cykeltur. När aktiviteterna är avklarade kan den som vill varva ner med lite massage eller ett dopp i poolen för att sedan sova i SkiStar Lodge eller i en egen stuga.

För de små barnen i åldern 4-7 år introduceras Valle Kids Club där man uppmuntrar rörelseglädje och bjuder på olika upplevelserika aktiviteter med Valle - allt "i samspel med naturen med fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar". För de något större barnen, 8-15-åringarna, erbjuds bland annat Teen Camp Bike; fartfylld cykling i alla dess former. 


Barnen kan vara på Valle Kids Club.


– SkiStar Sports & Adventures riktar sig mot en bred målgrupp som kanske aldrig tidigare semestrat i fjällvärlden på sommaren eller hösten. Konceptet riktar sig mot familjerna och vännerna som vill ha en aktiv semester med hög komfort och trivsel i kombination med aktivitet. Att bo bra, äta bra och samtidigt röra på sig även på sommarsemestern i fjällen är en trend som är här för att stanna, fortsätter Stefan Sjöstrand.  



SkiStar Sports & Adventures kommer att lanseras inför sommarsäsongen 2021 på destinationer i Trysil, Åre och Sälen. Konceptet består av aktiviteter som cykling, vandring, löpning, höghöjdsbanor, Zipline, padel, fiske och bad. Detta är basen och står för en stor del av besöken medan aktiviteterna Valle Kids Club och Teen Camp är också kommer att vara en del av de återkommande veckoaktiviteterna i basutbudet. 



Företaget har - som vi skrivit tidigare här ovan - också inlett ett samarbete med paret Maria Pietilä Holmner, VM-medaljör och världscupsegrare i slalom och Hans Olsson, juniorvärldsmästare i Super G och enda manliga svensk som stått på pallen i störtloppsvärldscupen samt längdskidåkarparet Emil och Anna Jönsson Haag, som båda har OS- och VM-medaljer på sina meritlistor. 

– Att kunna bidra till en aktiv livsstil och en bättre folkhälsa för alla är en självklarhet för oss. Därför känns mycket värdefullt att få vara med och bidra till SkiStars satsning på sommarsäsongen och att få fler att njuta av och uppleva vår fantastiska fjällmiljö i Sverige och Norge även på sommaren, säger Maria Pietilä Holmner.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Skistar



Kommentarer