Scandorama och Ölvemarks går nu ihop

De bägge bussreseföretagen Scandorama och Ölvemarks har tidigare samarbetat - men nu går de ett steg längre. De skriver nu i ett meddelande att "de tu nu blir ett".


Bratislava
Här en bild från Bratislava det jag reste med Scandorama.

För 10 år sedan tog deras gemensamma resa sin start och Scandorama och Ölvemarks Holiday ingick något som de själva kallar för ett samboskap. Då var det kanske många som blev förvånade – hur skulle två konkurrerande varumärken kunna samarbeta ihop? Ja det gick ju riktigt bra visade det sig. Läs själva vad de skriver på sin sajt här: 


Resor med guide från Scandorama

"Så bra att vi nu tar nästa steg – och går från samboskap till äktenskap, där Scandorama och Ölvemarks Holiday blir ett och samma varumärke: Scandorama. För hemligheten bakom alla lyckade äktenskap är som alla vet, att kunna ta fram det bästa i varandra. Tillsammans kan vi nu erbjuda våra resenärer de bästa av det bästa med ett ännu större utbud av fantastiska paketresor, där vi utökat Scandoramas program med de allra bästa av Ölvemarks Holidays resor."


Många av resorna de gör går till Italien.

I december kommer den nya katalogen och programmet ska vara fyllt med över 100 olika resor. Företagets jubileumsår 2020 - då de skulle firat 40 år - har av förklarliga skäl flyttats fram till 2021, som alla hoppas på bli ett riktigt fint rese-år. Jag har själv rest med bägge företagen (samt andra ej nämnda här) och har fått många fina minnen att leva på genom dessa rundresor. 


Prag
Från ett besök i Prag.

Det är ett riktigt bra sätt att uppleva massor under en späckad vecka eller två, speciellt om man reser ensam. Två av bilderna här i reportaget är från en rundresa jag gjorde med Scandorama, ni ser först Bratislava sedan Prag. Rundresan gick till fyra länder i mellersta Europa, som Tjeckien, Slovakien, Ungern och Österrike. Jag flög ner och reste sedan runt med buss och en mycket bra guide som visade oss runt på alla olika platser.

 


Det nu sammanslagna företaget skriver vidare att mycket ändå kommer att bli detsamma, reseledarna som jobbade för Ölvemarks följer till exempel med till Scandorama:

"Totalt har du nu ca 120 olika resor att välja mellan. Mer kvalitet, smultronställen och oförglömliga upplevelser helt enkelt. Givetvis följer våra fantastiska reseledare också med – nu iklädda Scandoramaloggan. Nu börjar vår nya resa som ett och samma varumärke ihop och du är varmt välkommen med!"


Av Agneta Nisbeth

Foto: Agneta Nisbeth samt Scandorama

Kommentarer