Spännande promenad i det kungliga London

Genom att promenera förbi palats och grönskande parker - pampiga nog att passa en drottning - kan också du uppleva Londons rika historia runtom i huvudstaden. En kunglig promenad helt enkelt...

London

För er som gärna vill känna på det rojalistiska London med alla sina kungliga landmärken och majestätiska residens finns det en skräddarsydd promenader att testa som den brittiska turistbyrån tagit fram. Ni kan läsa allt om den här.

Kungliga London till fots - Längd: 7.2 km  

Den pampiga kyrkan Westminster Abbey, där kungar sedan 1066, är den perfekta startpunkten för en kunglig promenad genom London. Här har också både krönts och prinsar och prinsessor gift sig genom åren, som prins William och Kate en gång gjorde. Besökare kan boka biljetter för att uppleva kyrkans otroligt vackra interiör eller kort stanna till för en bild av den underbara fasaden.  

Från en kunglig klassiker till en annan - alla rojalister och andra kungligt intresserade måste givetvis besöka Londons verkligt kungliga epicentrum, Buckingham Palace, som ligger vid utkanten av St James’s Park. Denna världskända byggnad i neoklassisk stil går tillbaka ända till 1703 och har varit ett kungligt residens sedan Drottning Victorias tid som regent.   


Buckingham Palace

Nästa stopp är The Mall – en omfattande aveny omgiven av träd och flaggor med Buckingham Palace och storslagna Admiralty Arch vid vardera änden. Här kan besökare lätt visualisera de otaliga kungliga processionerna som har ägt rum de senaste hundratals åren, under både sorgliga och lyckliga stunder i historien.  

Fortsätt promenaden genom den kungliga parken för att uppleva personifieringen av brittisk tradition vid Whitehalls Horse Guards Parade som ger dig möjligheten att ta ett foto av drottningens välklädda beskyddare.  


London

När besökare närmar sig floden Themsen kommer de att kunna se de kända landmärkena Big Ben och Parliament Square, två av Storbritanniens mest fotograferade platser. Härifrån kan man ta en promenad över Westminster Bridge till Tower of London, genom att passera Royal Festival Hall, Hayward Gallery, Shakespeare’s Globe och historiska HMS Belfast längs vägen. 

Towern är en passande final på denna kungliga promenadsträcka och en fördjupning av Londons kända historia då man får ta del av ett 1000 år gammalt fort som idag är ett UNESCO världsarv och hem för de kungliga kronjuvelerna, ett måste för att som älskar kungligt "bling bling".  


Av Agneta Nisbeth

Foto: Brittiska turistbyrån/Visit Britain

Kommentarer