Åter vått och varmt här på landet

 Efter någon dag med lite kyligare väder och flera minusgrader på natten har det åter blivit varmare utomhus, men också mycket blötare efter allt regn.



Det har verkligen regnat en hel del den senaste tiden här ute hos mig på landet utanför Uppsala. Men det har ändå inte hindrat mig från att ta ett antal promenader ut i naturen, det är alltid något som får mig på bättre humör. Dessutom är det nyttigt för hälsan.



Just nu håller jag mig än mer hemma i huset och i naturen än ute i mitt närmaste centrum i Knivsta. Vi har som bekant fått lite strängare regler och nya förhållningsorder här i Uppsala län sedan COVID-19 smittan ökat dramatiskt. Så nu känns det än viktigare att hålla distansen.



Så vad kan man väl göra annat än hålla tummarna att det nu kommer gå åt rätt håll igen och att coronaviruset inte sprids lika fort som just nu. Jag läser om hur illa det är världen över, ingen går ju säker från denna hemska pandemi så jag får lite perspektiv på sakerna ändå. Läser och hör om hur svårt mina vänner i Italien har det på sina ställen, jag hoppas verkligen att det bättrar sig till nästa år. Ingen räknar väl längre med att se någon större förbättring på smittofronten redan innan årets slut.

Ta hand om er alla och håll ut, håll distansen, tvätta händerna och gå inte ut och handla om du är sjuk!

Text och foto: Agneta Nisbeth


Kommentarer