En vandring i Gustav III:s Stockholm med Albatros

 Nu kommer ytterligare ett tips på en annorlunda gruppresa - denna gång arrangerad av bolaget Albatros som ordnat ännu en spännande vandring i Stockholm.


Stockholm

Efter sommarens succépromenad på Djurgården - som vi tidigare berättat om här på sajten - har gruppresebolaget Albatros nu ordnat en ny vandring i landets vackra huvudstad. Rundresan har fått namnet "I Gustav III:s fotspår – från kröningen i Storkyrkan till maskeradbalen på operan och de kungliga samlingarna i Nationalmuseet."

Kung Gustav III har vi att tacka för både Dramaten, Nationalmuseum och Kungliga operan – han skrev även själv sina egna pjäser och operor, blev känd för sitt utsvävande nöjesliv och gick i krig med både Ryssland och adeln. I Gustav III:s Stockholm skrev Bellman hyllningsvisor till kungen men här frodades både dans, starka drycker och stora dramer: Illvilliga rykten om utomäktenskapliga barn, skamlösa orgier, sammansvärjningar, maktbegär och mordkomplotter, allt får ni veta mer om under denna spännande vandring runt i Stockholm. Stadsvandringen avrundas med en rykande varm soppa från Aldente. 



Under vandringen ät man naturligtvis noga med att hålla avstånd. För att kunna göra det använder Albatros hörlurar så att alla kan höra ordentligt, även om vi håller avstånd från varandra.

Läs mer om resan här på Albatros hemsida››


Av Agneta Nisbeth

Foto: Albatros

Kommentarer