En vecka av översvämningar och snack om COVID-19

 De senaste dagarna har det regnat mycket och ofta här ute på landet. Nu har också översvämningarna vid ån här i Östuna börjat göra sig gällande igen.  Men vad värre är, allt fler blir smittade av coronaviruset.



Varje år, under höst och vår brukar ån nedanför mitt hem svämma över och åkrarna blir efter några veckor till en mer eller mindre stor sjö här i Östuna och resten av Långhundraleden. Än så länge har översvämningen inte nått så långt upp mot vårt hus, men jag tror jag snart får sjöutsikt igen om regnet håller i sig. Men vattnet har också gjort att mitt dricksvatten, vi har egen brunn, nu blivit lite brunfärgat och jag måste koka det innan jag dricker det.



En annan - mycket mer tragisk sak - som håller i sig och bara blir värre för varje dag är givetvis situationen med COVID-19. Under onsdagen visade det sig att vi i Sverige fått den högsta siffran smittade under ett dygn sedan pandemin startade tidigare i år, 2128 stycken för att vara precis. Inte någon speciellt kul nyhet det heller. Och vi är inte ensamma om att se antalet smitta stiga dramatiskt, det gör det över nästan hela världen just nu. På många platser har det dessutom brutit ut kravaller och många människor har börjat protestera mot nya nedstängningar. Samtidigt som sjukhusen åter fylls av svårt sjuka i alla åldrar.



Så det gäller att vi håller oss friska genom att undvika nära kontakter med andra vi inte bor tillsammans med, tvättar händerna, inte lämnar hemmet om vi är sjuka och att vi håller avstånd när vi är ute bland andra på stan eller i affären. COVID-19 är inte över än på ett tag tyvärr så det gäller att hålla ut, även om det verkligen frestar på på olika sätt.

Hoppas ni trots allt får en bra dag och en fin helg när den kommer.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer