Härlig höstvandring på Hallandsleden

Det har denna sommar varit allt fler svenskar som valt att semestra på hemmaplan, av förklarliga skäl, men intresset för en resa inom landet fortsätter. En idé är att vandra på den vackra Hallandsleden nu i höst.

Hallandsleden

Naturturismen har ökat starkt under senare år och årets pandemi, med efterföljande ”hemestrande”, har resulterat i ett ännu större intresse för en turism i vår egen vackra natur. Dessutom har målgruppen blivit allt bredare, inte minst genom cykling och vandring som har blivit populära semesteraktiviteter. Behovet av olika paketerbjudanden har också ökat, från att tidigare mest ha utövats av entusiaster med tält och ryggsäck ställs nu allt högre krav på komfort och service.  

Blivit allt mer tillgänglig

I ett pressmeddelande berättas det att erfarenheterna från arbetet med Kattegattleden har banat väg för vidare utveckling av turismen i Halland. Hallandsleden, vandringsleden som sträcker sig 450 km genom Halland, har funnits sedan början av 1980-talet och har genom åren blivit allt mer mer tillgänglig, inte bara för ”hard-core" vandrarna utan även för vandrarna som bara vill njuta av den vackra naturen.  



De senaste åren har Region Halland, Länsstyrelsen och de halländska kommunerna bedrivit ett gemensamt kvalitetssäkringsarbete kring Hallandsleden. Leden har gåtts igenom, ledmarkeringen har upprustats, nya vindskydd har byggts, en ny hemsida har tagits fram och papperskartorna har uppdaterats berättas det i pressmeddelandet. 

Bokningsbara vandringspaket av olika längd

Under året har Stefan Krantz på Vandra of Sweden gått igenom leden utifrån ett arrangörsperspektiv, vilket resulterat i att det nu finns bokningsbara vandringspaket av olika längd. Med bekvämt boende, måltider, vägbeskrivningar och bagagetransport bokat och klart kan vandraren ägna sig åt att just vandra, koppla av och njuta av naturen.  



Den 20-29 oktober vandrar Gugge Lindman på Hallandsleden, från Varberg i norr till Simlångsdalen i söder. Det är den första personen som bokat ett 9-dagars vandringspaket genom Vandra of Sweden (Vandra.se) I paketet ingår övernattning, måltider, detaljerad vägbeskrivning och bagagetransport. Gugge har tidigare gjort flera vandringar i Europa, bland annat i Cornwall och på pilgrimsleden till Santiago du Compostela.


Mer info om Hallandsleden: https://hallandsleden.se/ 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbilder

Kommentarer