Start på en ny trend? Finnair säljer nu sin flygmat i mataffären

 Det är onekligen inget fel på kreativiteten hos vissa flygbolag, nu har Finnair startat med försäljning av sina färdiglagade måltider i en vanlig mataffär.




Alla vet att flygbolagen världen över just nu kämpar för att överleva i spåren av COVID-19 eftersom allt färre människor reser med flyg, eller andra transportmedel för den delen. Sedan en tid tillbaka kan man köpa Finnairs måltider - som normalt skulle serveras ombord på flygplanen - i K-Citymarket Vantaa Tammisto i Vanda. 



Så här skriver Finnair nu på sin hemsida: "Normalt tillagar våra kockar tusentals handgjorda måltider i Vanda varje dag. Nu när vi för tillfället flyger mindre bestämde vi oss för att lansera ett nytt utbud av kvalitetsmåltider för K-Citymarket Vantaa Tammisto. Välj din favorit och gör dig redo att ge dig ut på en smakresa!"

Det finns flera olika rätter att välja på, som aptitretare finns Rostad morot, blåmögelost och rostad hasselnöt. Som huvudrätt man kan välja på Nötkött med Teriyaki-rättikasås, grillad salladslök och ris eller Rökt fjällröding med kantarellrisotto. Ni ser dem alla på bilderna här i artikeln.




Finnair skriver vidare: "De nya Taste of Finnair-måltiderna är inspirerade av det prisbelönta måltidsutbudet i Finnairs businessklass. De utvalda kvalitetsmåltider som våra kockar har skapat har fräscha smaker från den finländska naturen liksom läckra och exotiska smaker från det traditionella japanska köket."




I en intervju med CNN berättar Marika Nieminen på Finnair att man planerar att låta fler affärer få sälja deras mat och att man på detta sätt ha kunnat behålla några arbetstillfällen för personalen som brukar jobba med flygplansmaten. Rätterna kommer också att bytas ut efter två veckor. En vinst för alla inblandade alltså.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Finnair

Kommentarer