Det är tydligen populärt att fira jul på landet

Det är tydligen många som drömmer om ett stämningsfullt julfirande utan krav i en vacker lantlig miljö och enligt kedjan Countryside Hotels är det allt fler som valt att hoppa på trenden att fira jul på landet. 



För er som läser min blogg vet redan att jag bor på landet och har firat jul här alla de senaste åren, något som jag verkligen inte tänker ändra på i år. Så jag kan förstå att det är allt fler som drömmer om en stämningsfull julhelg på landsbygden.

Kedjan Countryside Hotels, som samlar 38 olika hotell runt om i Sverige, ser nu att det blivit över 80 procent fler sökningar och har redan fullbokat på jul- och nyårsafton. 

- Våra medlemshotell har redan väntelistor med gäster som vill fira jul på landet, säger Anna Övergaard på Countryside Hotels som också påpekar att även om efterfrågan är stor så har hotellen fortfarande en god kapacitet på vardagarna. Och skulle helgerna vara fullbokade erbjuder hotellen i år fler övernattningar mitt i veckan. 




För redan nu i mitten av november dukar hotellen upp sina julbord och erbjuder allt från traditionella bufféer, till julmiddagar vid sittande bord. För den som vill låta bilen stå finns möjligheten att boka ett julbordspaket och stanna över natten så den som hade sett fram emot att fira julafton på ett lantligt hotell bör inte misströsta. 

- Mitt råd är att boka in en vistelse några dagar innan jul, och passa på att njuta av en stämningsfull mini-julafton i lugn och ro, säger Anna Övergaard marknadschef på Countryside Hotels. 

Countryside Hotels är den största och äldsta sammanslutningen privatägda hotell i Sverige. Kedjan startades 1983 och idag består medlemmarna av särskilt utvalda hotell av hög kvalitet, spridda över de vackraste delarna av Sverige. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Countryside Hotels Sweden

Kommentarer