Gratis COVID-19 test för Vings gäster som reser till Kanarieöarna

 Charterbolaget Ving inför nu ett gratis COVID-19 test för alla resenärer som ska resa till Kanarieöarna efter krav från myndigheterna i Spanien.



Smittalen på Kanarieöarna har visserligen haft en nedåtgående trend de senaste veckorna, men som en extra säkerhetsåtgärd har de spanska myndigheterna nu infört krav på att man ska kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid ankomst. Ett negativt testresultat krävs från den 13 november för gäster som bor på hotell eller turistanläggning. Ving kan nu i samarbete med Vaccina erbjuda ett gratis antigen-test, ett snabbtest som lever upp till myndigheternas krav, till alla kunder med en inbokad resa till Kanarieöarna under vintersäsongen.

Ving kommer skicka information kring var, när och hur man bokar in det kostnadsfria antigen-testet. I ett pressmeddelande berättar man följande: "Testet ska tas tidigast 72 timmar före ankomst till hotellet och utförs av Vaccinas personal på något av Apoteksgruppens utvalda apotek runt om i Sverige som Vaccina samarbetar med. Svaret skickas i form av ett digitalt läkarintyg inom 60 minuter efter att testet tagits. Vaccinas antigen-test lever upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav och har en sensitivitet på över 96 %. Skulle testet visa att man har covid-19 gäller fri avbokning för kunder som har Vings av- och ombokningsförsäkring. I annat fall kan man boka om sin resa till ett senare datum mot en ombokningskostnad".  

– Genom vårt samarbete med Vaccina vill vi göra det så smidigt och enkelt som möjligt för våra kunder att testa sig och få ett snabbt svar inför sin resa. Detta är ytterligare ett steg i Vings strävan att göra resor så smittskyddssäkra som möjligt. Sedan tidigare har vi ett omfattande program för tryggt resande med utökade rutiner ombord på flygen, på våra hotell och på våra destinationer och nya generösa bokningsvillkor där fri av- och ombokningsförsäkring och möjlighet att boka av och om ingår, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving. 




I pressmeddelandet kan man också läsa följande: "Sedan tidigare har Ving även förbättrat av- och ombokningsvillkoren där kunder bland annat har möjlighet att omboka sin charterresa ett obegränsat antal gånger fram till 30 dagar före avresa. Kunder har nu även möjligheten till avbokning ända till 60 dagar före avresa. Ving erbjuder nu även, som enda större charterarrangör, kunder som avbokar eller får en inställd resa att få tillbaka sina pengar inom 7 dagar. Provtagning kommer att erbjudas runt om i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Initialt blir tester främst möjliga i storstadsregionerna, men successivt kommer man även att kunna testa sig på flertalet platser runtom om i landet.  I första hand gäller antigentesterna för resenärer till Kanarieöarna, men kan komma att utökas om fler destinationer inför krav på friskhetssintyg. Kunder har även möjlighet att själva boka och stå för kostnaden för valfritt test som är godkänt av de kanariska myndigheterna inklusive ett PCR-test".  

De kanariska myndigheterna kräver i nuläget negativa tester för gästande turister med boende på hotell/turistanläggningar där testerna tas, d v s inte för gäster med till exempel ett eget boende. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer