Kom i julstämning med Nordiska museet i Stockholm

Precis som många andra museum i Sverige är Nordiska museet tillfälligt stängt - men håller öppet digitalt och ni kan handla julklappar i museibutiken och vistas utomhus på bakgården. 



Befinner ni er på plats på Djurgården i Stockholm kan ni njuta av ett julbelyst museum, julhandla i butiken (även den finns digitalt) och under helgerna kan ni också värma er med lokalproducerad äppelmust på bakgården. Men ni kan också njuta av mycket därhemma i soffan helt digitalt. 

För i år firar Nordiska museet jul på ett nytt sätt och ställer om sitt julprogram, utställningarna är tillfälligt stängda för besök men under hela december bjuder museet på filmade visningar och julquiz med kluriga frågor. Varje söndag i advent blir det pysselworkshops i museets digitala kanaler med smarta tips kring att vika egna adventsstjärnor, dekorera pepparkakor, skapa egna julklappar och snällare nyårssmällare. På nyårsafton bjuder museet upp till dans i en digital wienervalskurs.  

–Vi ställer om istället för att ställa in vårt julprogram och satsar på ett digitalt och generöst utbud. Vi hoppas kunna nå många besökare som kanske inte hade kunnat komma annars, säger Sara Källström, avdelningschef Publik, Nordiska museet.  

Museet öppnar även upp museibutiken alla dagar från och med lördag 28 november fram till julafton med hållbara julklappar och noga utvalt hantverk från de nordiska länderna. Besökarna välkomnas in till museibutiken via museets nya konstportal "Two Directions" skapad av konstnären Outi Pieski. Här kan man även se unika dekorationer som konstnären och modedesignern Martin Bergström tillverkat i återbrukat material till museets julgranar. Ni kan naturligtvis även shoppa digitalt här›› 

 



Alla lördagar och söndagar fram till och med den 3 januari välkomnar en julstuga i Lusknäppen på bakgården. Här sker försäljning av lokalproducerade och handplockade produkter, varm äppelmust och pepparkakor. 

Läs mer om julens program och ta del av det digitala utbudet på: nordiskamuseet.se

Av Agneta Nisbeth

Foto: Nordiska museet

Kommentarer