Liseberg har börjat bygga på sin nya vattenpark

 Trots kris i turistnäringen, nu startar Lisebergs bygget av sin nya vattenpark - Oceana - som ska stå klar om drygt tre år lär bli en unik upplevelse för både stora och små.



I ett pressmeddelande berättar nu nöjesparken om sin stora nysatsning: "Efter positivt beslut i Lisebergs styrelse och ett undertecknat avtal med byggentreprenören NCC kan nu arbetet med Lisebergs vattenpark inledas på riktigt. Kostnaden för att bygga vattenparken beräknas landa på 1060 Mkr."

Vattenparken – som fått namnet Oceana – planeras stå färdig om drygt tre år, och blir då med sina 500.000 årliga gäster säkert ett mycket välbehövligt tillskott för turistnäringen i Göteborg. Speciellt i dessa dagar då krisen i pandemins fotspår blir allt tydligare i resebranschen.



År 2017 sa kommunfullmäktige i Göteborg ja till Lisebergs expansionsplaner med upplevelsehotell och vattenpark inomhus i anslutning till nöjesparken och i oktober 2019 startade bygget av Liseberg Grand Curiosa Hotel. Nu påbörjas även byggnationen av vattenlandet. Den kommer likt hotellet få en helt unik tematisering som är inspirerad av Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet. 

Och en storslagen vattenupplevelse utlovas, olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag. Med en badyta på nästan 6000 kvm inomhus och 4000 kvm utomhus kommer gästerna att kunna njuta av allt ifrån lugna inomhussandstränder till fartfyllda åk. 



– Min personliga favorit är ”boomerangon”. I den åker du sex personer samtidigt. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt. 

Och Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren (M) är både stolt och förväntansfull inför byggstarten: 

– Det här är precis vad destinationen Göteborg behöver för att få igång turistnäringen igen efter Coronakrisen. Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch, säger Christer Holmgren. 


Med totalt 14 attraktioner och rutschkanor och upp till 1750 samtida gäster blir Oceana en av de största vattenparkerna i norra Europa. Men detta ska bara vara början … För precis som med Lisebergs nöjespark kommer vattenparken att vara under ständig utveckling, där nya attraktioner, teman och upplevelser läggs till allt efter som berättas det i pressmeddelandet. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbilder

Kommentarer