Norwegian permitterar ytterligare 1600 anställda

Efter nej till ekonomiskt stöd från norska regeringen – Norwegian tvingas permittera ytterligare 1600 anställda och ställer nu in flera flighter från Sverige. 



"Efter att norska regeringen idag har beslutat att inte stödja Norwegian ekonomiskt för att kunna ta sig igenom Coronakrisen, ser bolaget inget annat alternativ än att permittera och kraftigt minska kapaciteten", står det nu att läsa i ett pressmeddelande från flygbolaget. 

Demenar att konsekvenserna av myndigheternas omfattande reserestriktioner är väldigt stora och är det helt avgörande att minimera kostnaderna för Norwegian, allt medan de arbetar för att ta sig igenom den här krisen och överleva. 

– Efter dagens nedslående besked från den norska regeringen har vi inget annat val än att permittera ytterligare 1600 medarbetare på Norwegian och parkera 15 av de 21 planen vi har haft i luften den senaste tiden. Det här är en mycket tråkig dag för alla på Norwegian. Jag beklagar verkligen det här till de som berörs men vi ser tyvärr inget annan utväg. Innan Coronakrisen hade Norwegian över 10 000 medarbetare men de kommande månaderna kommer det bara vara cirka 600 anställda i bolaget. Målet är att med sex flygplan trafikera inrikeslinjer i Norge och jag förutsätter att Norwegian får ta del av stödet till utvalda linjer som infrastrukturdepartementet har aviserat, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

Det kraftigt minskade linjenätet innebär dessvärre även att kunder som redan har beställt biljetter med Norwegian kommer att påverkas. Samtliga åtta avgångar från Arlanda i dag tisdag ställs in, samt avgångar från Umeå och Luleå, rapporterar Sveriges Radio.

–Vi ska göra allt vi kan för att erbjuda berörda kunder alternativa resor och jag vill verkligen beklaga den här situationen. Alla berörda kunder kommer att få besked direkt av oss, fortsätter, Schram. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild


Kommentarer