Nytt charterresmål i Grekland i sommar - ön Limnos med Apollo

 Åh vad vi längtar efter att få resa ut i världen igen. Om allt går som det ska så kommer ni kunna åka till en ny spännande ö i den grekiska arkipelagen, Limnos.



Sommaren 2021 kommer charterarrangören Apollo att utöka sitt program med ett nytt grekiskt resmål: ön Limnos i norra delen av Egeiska havet. Limnos är den åttonde största ön i Grekland men känns betydligt mindre än sina 476 km². Här stöter du inte på de stora turistströmmarna  och i öns huvudstad Myrina strövar du mellan gamla stenhus och herresäten. Varför inte testa en läcker frappé längs strandpromenaden?  

– För oss som älskar det autentiskt grekiska och ständigt letar efter äkta destinationer där du verkligen kan lukta, smaka och känna att du befinner dig i Grekland, var detta helt enkelt kärlek vid första ögonkastet, säger Nina Hornevall, Kommersiell Direktör på Apollo.



Förutom det vackra landskapet erbjuder Limnos också flera spännande sevärdheter och miljöer. Här finns flera grunda, fina sandstränder och det är lätt att hitta sitt eget lilla privata badparadis. Limnos rymmer även flera arkeologiska platser, palatsruiner, kyrkor och romerska teatrar och historiska städer. För de aktiva inbjuder öns varierade landskap till oförglömliga vandringsupplevelser och bra cykling genom både slätter och berg, geologiska fenomen och varma källor.  

– För en magisk naturupplevelse bör du ta en tur till Filoktitis Cave, som ligger på den östra sidan av Limnos. Grottan har två ingångar, en från havssidan och en från land, och det sägs att grottan var hem till hjälten Philoctete efter att han lämnades ensam på Limnos på väg till det trojanska kriget, berättar Nina Hornevall, Kommersiell Direktör på Apollo.



Öns varierade natur är också den främsta anledningen till att Apollo valde att öppna sitt nyaste Apollo Sports-hotell: Porto Myrina - Powered by Playitas just här. Ni ser det på bilden här ovan. Hotellet har ett stort poolområde, tre tennisbanor, ett gym, olika gruppträningspass, ett stort urval av utomhusaktiviteter och ett spa.  

– Hotellet är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i vacker natur. Strax utanför dörren finns flera vandringsleder i bergen, stora möjligheter för mountainbike och en vacker vik med perfekta förutsättningar för simning, SUP och kajakpaddling, fortsätter Nina Hornevall.  

Vi kan väl tillägga att den första flygningen till Limnos avgår från Stockholm den 15e maj 2021.

Av Agneta Nisbeth

Foto Apollo



Kommentarer