Solresor har gått i konkurs

Charterbolaget Solresor har precis gått i konkurs, det uppger man själv på sin hemsida. Så det blir inga direktresor ner till Kalabrien på ett tag då... 



För några år sedan flög jag ner till Italien och en bit utanför staden Pizzo i Kalabrien på en charterresa med Solresor, en vecka på en fin resort som låg precis vid havet. Det var en trevlig resa på många sätt, något som jag också skrivit om tidigare här på sajten, inte bara var resan till belåtenhet man hade också ett praktiskt direktflyg till just Kalabrien. Men nu har alltså charterbolaget gått i konkurs, givetvis på grund av COVID-19 som påverkar hela resebranschen världen över just nu.

Så här skriver Solresor själv på sin hemsida:

"Sällskapet bakom Solresor har gått i konkurs vilket medför att Solresors verksamhet har upphört.  Det är just nu en del intressenter för att föra Solresor vidare i nytt regi. Du kan redan nu få din bokade paketresa återbetald av Rejsegarantifonden i Danmark eller vänta och se vad som sker med ett eventuellt nytt ägarskap för Solresor.  Vi hoppas att vi en dag snart ska kunna hälsa dig varmt välkomna tillbaka med informationen att din bokade resa blir genomförd av en ny ägare. Med förbehåll för COVID-19."  


Det sägs vara några olika intressenter som kanske kommer att köpa företaget, men inget är säkert i skrivande stund. Solresor skriver vidare:

"Alla paketresor bokade med Solresor är i dagsläget omfattade av den danska Rejsegarantifonden om de inte genomförs." Du kan läsa mer på Rejsegarantifondens hemsida: https://www.rejsegarantifonden.dk/forside/


Av Agneta Nisbeth

Foto: Solresor

Kommentarer